Nou edifici

El Port de Barcelona aprova la terminal de creuers d’MSC

  • La naviliera invertirà 33 milions en una instal·lació d’«avantguarda» que explotarà en concessió fins al 2031 i que permetrà operar amb els barcos de gas natural liquat de nova generació

El Port de Barcelona aprova la terminal de creuers d’MSC

PORT DE BARCELONA

2
Es llegeix en minuts

A partir del 2024 Barcelona comptarà amb una nova terminal de creuers que explotarà la naviliera MSC. El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat atorgar-li la concessió per construir i explotar una instal·lació per als seus barcos turístics al Moll Adossat, on la companyia invertirà 33 milions d’euros. La llum verda completa el procés ja anunciat el 2017, que inicialment va suscitar recels a l’ajuntament, però va ser beneït pel port i el sector turístic al consolidar l’activitat a Barcelona d’un dels principals operadors del món.

Segons ha informat el Port en un comunicat, la concessió s’atorga per un termini de 31 anys i el projecte contempla la construcció d’una nova estació marítima amb una superfície total d’11.670 metres quadrats distribuïts en tres nivells.

MSC Cruises consolidarà així la seva presència al Port de Barcelona potenciant el passatge de port base, amb creueristes que inicien i finalitzen el seu viatge a Barcelona i que, per tant, fan una despesa més elevada a la ciutat, i comportarà l’arribada dels barcos més nous i sostenibles de la seva flota, propulsada per gas natural liquat (GNL).

Menys emissions contaminants

El projecte de construcció de la terminal també inclou la connexió dels barcos a la xarxa elèctrica, cosa que eliminarà emissions durant la seva estada al port, una vegada que el Moll Adossat estigui habilitat per donar aquest servei.

El Port de Barcelona ha detallat que la construcció de la terminal de creuers està contemplada en l’acord que l’organisme i l’ajuntament van firmar el 2018, que reduïa el nombre definitiu de terminals de creuers i les concentrava totes al Moll Adossat, seguint un pla d’etapes, cosa que suposa desmantellar les petites terminals de creuers del port ciutadà per obrir aquestes zones a la ciutadania en els pròxims anys.

Notícies relacionades

La presidenta del port barceloní, Mercè Conesa, ha explicat que MSC Cruises «està fent una forta aposta» per la ciutat, fent-hi una inversió que permetrà crear un volum «considerable» de llocs de treball. Mentre que per al president de la naviliera, Pierfrancesco Vago, la nova terminal reafirma el «compromís» amb Barcelona, Catalunya i Espanya. Considera que Barcelona no és només un port important per a les seves operacions de creuer, sinó també per a totes les activitats marítimes del grup MSC.

Es pot destacar que el projecte «d’avantguarda» compta amb la col·laboració de l’equip d’arquitectura de Ricardo Bofill i, al seu parer, es convertirà en un altre «punt de referència» per a Barcelona. Entre els barcos de nova generació que permetrà portar a la capital catalana figura el ‘MSC World Europa’, propulsat per GNL.