Esdeveniment mundial

Els àrbitres de la Copa Amèrica de vela desestimen la petició de l’equip americà de no anar a la regata de l’Aràbia Saudita

  • Grant Dalton: «No descarto que ens quedem a Barcelona»

  • El Port de Barcelona connecta el Moll Adossat amb set nous conductes submarins

Els àrbitres de la Copa Amèrica de vela desestimen la petició de l’equip americà de no anar a la regata de l’Aràbia Saudita

Paul Todd / AMERICA’S CUP

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Ja hi ha resposta dels àrbitres de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela a l’equip americà. El Grup d’Arbitratge, màxim òrgan de decisió de l’esdeveniment, ha desestimat la petició de l’American Magic Team de no acudir per raons de seguretat a la segona regata preliminar de Jiddah (Aràbia Saudita) del 30 de novembre al 3 de desembre. La primera se celebrarà a Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona), del 14 al 17 de setembre.

La petició, presentada per l’advocat general de l’equip nord-americà, l’espanyol Luis Saenz Mariscal, apel·lava a la inseguretat a la zona. Els britànics (Inneos Britannia) ja van dir al seu dia que no els agradava el país per celebrar la competició.

Alertes del consolat

La resposta dels àrbitres, publicada diumenge, 28 de maig, es dirigeix a l’equip del New York Yacht Club, que també havia enviat cartes a l’America’s Cup Events (ACE) mostrant la seva preocupació, en les quals incloïen també cinc alertes de seguretat del consolat nord-americà en aquesta ciutat dels últims tres anys.

Notícies relacionades

El Grup d’Arbitratge ha desestimat la demanda, tot i que indica que, «si American Magic considera que aquesta decisió no està d’acord amb el protocol, pot fer una nova reclamació». Si finalment no acudeixen a la segona regata preliminar, se’ls podria penalitzar de cara a la competició de setembre i octubre del 2024 a Barcelona.

14.500 euros de costes

En la mateixa resolució, els tres àrbitres que han pres la decisió imposen a l’equip americà les costes, que ascendeixen a 14.500 euros. Com que American Magic ja m’havia pagat 10.000, només li queda abonar-ne la resta. Té set dies a comptar des del 28 de maig per fer-ho.