Vivenda pública

CERCADOR | Tots els pisos i vivendes que la Sareb té a Catalunya

  • CERCADOR | Els pisos que té la Sareb a Barcelona i l’àrea metropolitana

  • Les Balears divulguen un error de les hipoteques anteriors al 2011 que permet eludir el desnonament

Un dels solars que la Sareb té a la plaça d’Europa de l’Hospitalet de Llobregat.

Un dels solars que la Sareb té a la plaça d’Europa de l’Hospitalet de Llobregat. / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern central i la Generalitat mantenen un ball de xifres sobre els pisos i les vivendes que estan negociant destinar a lloguer social. La Moncloa assegura que són 200 immobles i 200 sòls els que podria vendre a l’Administració catalana, que no obstant eleva aquesta quantitat fins al miler. La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) manté des de fa mesos negociacions amb l’Executiu català per vendre-li un paquet de vivendes que apunta a ser el més gran comprat per una comunitat des de la creació el 2012 de l’anomenat ‘banc dolent’.

Però ¿quin és l’estoc de pisos i vivendes que posseeix la Sareb a tot Catalunya? En total, són 13.499 immobles, que converteixen Catalunya en la comunitat autònoma amb més vivendes al ‘banc dolent’. D’aquestes, 3.539 pisos estarien disponibles per a ús social. Per províncies, a Barcelona n’hi ha 6.997; a Tarragona, 3.010; a Girona, 1.776; i a Lleida, 1.716.

Notícies relacionades

Al següent cercador poden consultar-se, per municipis, tots els immobles dels quals disposa la Sareb a Catalunya.

Després de Barcelona, destaca el nombre de vivendes que el ‘banc dolent’ acumula a l’Hospitalet de Llobregat (563), Badalona (484) i Santa Coloma de Gramenet (305). La Sareb es va constituir el 2012, quatre anys després de l’esclat de la bombolla immobiliària a Espanya i la consegüent crisi financera. L’empresa, de la qual l’Estat és el principal accionista, va absorbir els béns immobiliaris d’entitats financeres rescatades entre el 2008 i el 2012.

Temes:

Vivenda Pisos