Vivenda pública
CERCADOR | Tots els pisos i vivendes que la Sareb té a Catalunya
CERCADOR | Els pisos que té la Sareb a Barcelona i l’àrea metropolitana
Les Balears divulguen un error de les hipoteques anteriors al 2011 que permet eludir el desnonament

Un dels solars que la Sareb té a la plaça d’Europa de l’Hospitalet de Llobregat. /
El Govern central i la Generalitat mantenen un ball de xifres sobre els pisos i les vivendes que estan negociant destinar a lloguer social. La Moncloa assegura que són 200 immobles i 200 sòls els que podria vendre a l’Administració catalana, que no obstant eleva aquesta quantitat fins al miler. La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) manté des de fa mesos negociacions amb l’Executiu català per vendre-li un paquet de vivendes que apunta a ser el més gran comprat per una comunitat des de la creació el 2012 de l’anomenat ‘banc dolent’.
Però ¿quin és l’estoc de pisos i vivendes que posseeix la Sareb a tot Catalunya? En total, són 13.499 immobles, que converteixen Catalunya en la comunitat autònoma amb més vivendes al ‘banc dolent’. D’aquestes, 3.539 pisos estarien disponibles per a ús social. Per províncies, a Barcelona n’hi ha 6.997; a Tarragona, 3.010; a Girona, 1.776; i a Lleida, 1.716.
Notícies relacionadesAl següent cercador poden consultar-se, per municipis, tots els immobles dels quals disposa la Sareb a Catalunya.
Després de Barcelona, destaca el nombre de vivendes que el ‘banc dolent’ acumula a l’Hospitalet de Llobregat (563), Badalona (484) i Santa Coloma de Gramenet (305). La Sareb es va constituir el 2012, quatre anys després de l’esclat de la bombolla immobiliària a Espanya i la consegüent crisi financera. L’empresa, de la qual l’Estat és el principal accionista, va absorbir els béns immobiliaris d’entitats financeres rescatades entre el 2008 i el 2012.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se