Vivenda pública

MAPA | Els pisos que té la Sareb a Barcelona i l’àrea metropolitana

A l’espera de saber quantes es destinen a lloguer assequible, l’entitat té 8.963 domicilis a les 36 localitats de la conurbació de la capital catalana

MAPA | Els pisos que té la Sareb a Barcelona i l’àrea metropolitana

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mesura del Govern central per destinar 50.000 vivendes en mans de la Sareb –l’anomenat ’banc dolent’– a lloguers assequibles ha despertat expectació, a més d’aixecar algunes crítiques per considerar-la electoralista i poc efectiva per l’abast escàs que s’intueix que tindrà a les grans ciutats. A l’espera de conèixer quantes vivendes es mobilitzen a Catalunya amb el projecte que el president Pedro Sánchez va anunciar diumenge, les dades de la Sareb revelen que té 15.787 propietats a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

Les estadístiques de l’entitat plasmen que acumula 8.963 domicilis a les 36 localitats de la conurbació de la capital catalana. La Sareb comptabilitza 6.997 pisos a Barcelona. En tot cas, el govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau assenyala que, descomptant els que ja estan arrendats, l’impacte de la mesura a la capital serà ínfim.

Després de l’urbs, destaca el nombre de vivendes que el ‘banc dolent’ acumula a l’Hospitalet de Llobregat (563), Badalona (484) i Santa Coloma de Gramenet (305). La Sareb es va constituir el 2012, després de la crisi del 2008 en què va esclatar la bombolla immobiliària a Espanya. L’empresa, de la qual l’Estat és el principal accionista, va absorbir els béns immobiliaris d’entitats financeres rescatades entre el 2008 i el 2012.