Fricció política

L’ajuntament i la Cambra reclamen al Govern que recapaciti amb el nomenament del director de Fira 2000

ERC va decidir unilateralment col·locar David Poudevida com a nou director general de la societat encarregada de les obres d’ampliació de la Fira de Barcelona

L’ajuntament i la Cambra reclamen al Govern que recapaciti amb el nomenament del director de Fira 2000

Marta Pérez / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

S’acaba un any sorprenentment exitós per a Fira de Barcelona i el que més celebren els diferents membres del consell d’administració és el «consens» que s’hi viu. Consens que ara sembla amenaçat pel xoc que s’acaba de produir en el si de Fira 2000 –la societat creada per gestionar el projecte d’ampliació del recinte que Fira de Barcelona té a l’Hospitalet de Llobregat– al nomenar el Govern de la Generalitat unilateralment un nou director general. Així, aquest dijous, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, han aprofitat la presentació de resultats de la Fira de Barcelona per reclamar a ERC que recapaciti.

«Demanem que es continuï treballant pel consens que ha caracteritzat fins ara la Fira de Barcelona: Fira 2000 té un repte molt important, que és una bona gestió d’una operació molt complexa en molt poc temps, per tant és necessari una mestria i una responsabilitat molt elevada, i el consens sempre ajuda», ha justificat Colau. «Pensem que una organització tan important com és la Fira es mereix que aquestes decisions es prenguin amb consens, com s’ha fet fins ara», ha coincidit Roca.

El conflicte es remunta a la setmana passada, quan la Conselleria d’Economia (el màxim responsable de la societat) va comunicar als altres membres del consell d’administració (els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet, la Cambra...) que substituiria el director general de la societat, Joaquim Ferrer, per David Poudevida, exdirectiu de Bon Preu i recentment delegat del Govern a l’Argentina. La decisió no va agradar els altres organismes, que han assegurat en públic i en privat que haurien agraït que es discutís la qüestió amb ells. No ajuda el que assenyala la periodista Pilar Rahola en una columna a EL PERIÓDICO aquesta setmana, que acusa Poudevida de no haver fet res en els dos anys i mig que va dirigir la delegació a l’Argentina (ni obrir oficina, ni contractar cap treballador, per exemple), un càrrec per al qual cobrava 90.000 euros.

Notícies relacionades

«Qualsevol Govern quan entra nou és responsable de fer una proposta, que de vegades pot tenir un consens més ampli i d’altres no, el que és important és que n’hi hagués una», ha defensat aquest dijous el conseller Roger Torrent, responsable del Departament d’Empresa de la Generalitat. «Tots els agents pensem en el millor per a Fira 2000», ha assegurat Torrent, que també ha posat de manifest la seva «voluntat de diàleg».

De tota manera, la decisió sembla ferma, una cosa que no ha desanimat Colau i Roca per tornar a demanar que s’ho repensin. «Potser fan una reflexió, espero que recuperem el consens que hem tingut fins ara», ha acabat dient la presidenta de la Cambra de Comerç.

Temes:

Fires