El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sense consens

El PSC insta a aclarir el «motiu» del canvi al capdavant de Fira 2000

  • El relleu de Joaquim Ferrer en el càrrec va trencar el consens en la societat encarregada de les obres de Fira Barcelona

El PSC insta a aclarir el «motiu» del canvi al capdavant de Fira 2000

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE
ACN

El PSC va reclamar aquest dilluns aclarir el «motiu» del canvi al capdavant de Fira 2000, després que la Generalitat hagi nomenat David Poudevila com a nou director general, en lloc de Joaquim Ferrer. Fira 2000 és una societat anònima que s’encarrega de portar a terme les obres d’ampliació i millora de l’espai que utilitza la Fira per als seus salons.

La Generalitat controla més d’un 50% de Fira 2000, una societat que presideix el secretari general del Departament d’Economia, Josep Maria Villarubia, per la qual cosa té la majoria necessària per portar a terme aquest canvi. La resta d’institucions que participen en la societat, entre les quals destaquen els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, així com la Cambra de Comerç de Barcelona, van votar en contra del nou nomenament.

En roda de premsa, la portaveu del PSC, Elia Tortolero, ha constatat que «s’ha canviat la direcció de Fira 2000 sense el consens de les institucions que formen part» d’aquesta societat, i per això el PSC ha registrat unes preguntes al Parlament per «saber el motiu del cessament de l’anterior direcció».

Notícies relacionades

La decisió del relleu de Joaquim Ferrer per David Poudevila es va prendre a proposta de la Generalitat i amb els vots en contra de la Cambra de Barcelona i dels ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Des de la Cambra van lamentar dimecres passat, 15 de febrer, quan es va conèixer la notícia, que es trenqués el consens en els nomenaments.

D’altra banda, Tortolero ha explicat que aquest dissabte es reunirà el consell nacional del PSC a Viladecans (Baix Llobregat) per aprovar 150 candidats per a les pròximes eleccions municipals, en les quals els socialistes esperen poder presentar llistes en llocs on en els últims anys «era molt difícil» tenir presència.