Criptomonedes

L’exjugador de l’NBA Pierce, multat amb 1,4 milions per promoció il·legal de criptomoneda

El càstig és similar a l’impost a Kim Kardashian fa un any pel mateix motiu

L’exjugador de l’NBA Pierce, multat amb 1,4 milions per promoció il·legal de criptomoneda
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exjugador de l’NBA Paul Pierce va ser multat aquest divendres per la Comissió de Valors dels EUA (SEC) amb 1,4 milions de dòlars per la promoció il·legal de la criptomoneda EMAX, un càstig similar al que va imposar l’any passat per aquest mateix motiu a la celebritat Kim Kardashian.

La SEC va acusar l’estrella del bàsquet de promocionar a les xarxes socials els tokens EMAX –un producte de seguretat de criptoactius que ofereix la companyia EthereumMax– sense divulgar quant li havien pagat per això, i de fer declaracions «enganyoses» sobre aquesta criptomoneda, segons un comunicat.

L’esportista suposadament va rebre 244.000 dòlars en tokens EMAX per animar els seus seguidors a Twitter a comprar aquest criptoactiu, i entre altres coses va publicar una captura de pantalla d’un compte d’inversió que mostrava una àmplia cartera amb guanys, però la seva realment «era molt inferior».

Pierce, que no admet ni nega les acusacions, ha acordat resoldre-les pagant una multa milionària, amb la qual cosa es converteix en l’últim famós a sortir malparat per pujar a l’aparentment lucratiu carro del criptomercat, que recentment s’ha vist sacsejat per escàndols de mala gestió.

Notícies relacionades

L’exjugador també es va comprometre a no promocionar cap criptoactiu en els pròxims 3 anys, una mesura a què està subjecta també Kim Kardashian, acusada així mateix per la SEC de promocionar il·legalment EMAX a les xarxes socials i multada amb 1,26 milions l’octubre passat.

«Aquest cas és un altre recordatori per a les celebritats: la llei requereix que divulguin al públic per qui i quant estan sent pagats» per les promocions, va dir en la nota el president de la SEC, Gary Gensler, que està prenent mesures perquè hi hagi més control en el sector, sobretot després de la caiguda de la plataforma FTX.