Energia

Ibox Energy ven a l’empresa xinesa més gran de renovables els seus sis projectes solars a Alacant

Les plantes estan encara en fase de desenvolupament i s’ubicaran a Novelda, Agost i Monforte

Ibox Energy ven a l’empresa xinesa més gran de renovables els seus sis projectes solars a Alacant
2
Es llegeix en minuts

Ibox Energy, la companyia participada pel Grupo Nexwell i Cox Energy, ha venut a China Three Gorges Spain (CTGS) –la filial espanyola del grup més gran d’energies renovables del país asiàtic– els sis projectes de plantes solars que té a la província d’Alacant i que sumen uns 210 megawatts de potència. Uns projectes que es troben encara en fase de desenvolupament i que estaran ubicats als municipis de Novelda, Agost i Monforte, segons confirmen des de l’empresa.

El traspàs que es produeix dins de l’operació per la qual Ibox i Nexwell han col·locat al gegant xinès una cartera total de 619 megawatts d’actius fotovoltaics a tot Espanya. Tot i que la venda es va tancar el mes de juny, no ha sigut fins ara quan el Govern central ha autoritzat definitivament la transacció.

Els actius fotovoltaics venuts a CTGS inclouen, en una primera fase, els projectes operatius de Posadas (Còrdova) de 50 megawatts, i el de Manzanares (Ciudad Real) amb 89 megawatts, a més d’una altra cartera de 52 megawatts ubicada a les províncies de Badajoz, Sevilla i Ciudad Real, que començarà a generar energia en els pròxims mesos.

La resta de projectes fins a completar els 619 megawatts estan ubicats a les comunitats autònomes d’Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i el País Valencià, entre els quals les sis plantes en projecte a Alacant.

Les instal·lacions previstes a la província sumen una potència de 212 megawatts, que seran capaços de generar l’energia equivalent al consum de més de 142.000 llars i que evitaran l’emissió de 171.000 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. En aquest cas, davant altres projectes de més dimensions, la firma ha optat pel desenvolupament de plantes de mida mitjana, d’uns 35 megawatts cada una, per reduir l’impacte visual que generen aquest tipus d’instal·lacions. De moment, els projectes estan encara en fase de desenvolupament. La inversió prevista en aquestes sis plantes és de 145 milions.

La transacció ha sigut dirigida i gestionada per Nexwell Power, una plataforma d’inversió del Grupo Nexwell, que ha actuat en representació del Grupo Nexwell i d’Ibox Energy. Actualment, Nexwell Power està en procés de reunir una pròxima cartera d’actius renovables en la qual espera incloure projectes fotovoltaics, d’emmagatzematge i d’hibridació.

Notícies relacionades

El CEO de Nexwell Power, Andreas Mustad, ha destacat la importància de l’operació, que li permet convertir-se en soci de confiança de la multinacional xinesa a Espanya «per ajudar-lo a incrementar la seva posició al país dins del sector d’energies renovables». Així, el tancament d’aquesta transacció permet a les empreses començar a cooperar en altres àrees d’activitat, com la hibridació i optimització d’actius, emmagatzematge d’energia, noves tecnologies, així com l’avaluació d’oportunitats d’inversió conjunta.

Aquesta cartera suposa la compra més gran de CTGS a Espanya, que va entrar al país amb la compra de 13 plantes d’X-Elio. Nexwell i Ibox Energy van ser assessorats per Lazard Asesores Financieros i Uría Menéndez.