El millor cotxe de l’any

El Jeep Avenger es corona com a Car Of The Year 2023 a Europa

El primer Jeep 100% elèctric s’emporta el premi que l’acredita com el millor cotxe del continent i reemplaça en el tron el Kia EV6.

El Jeep Avenger es corona com a Car Of The Year 2023 a Europa
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Europa ja sap quin és el millor cotxe de l’any 2023: el Jeep Avenger. En una gala celebrada avui a Brussel·les (la primera presencial des de l’inici de la pandèmia en tres anys, reemplaçant l’escenari habitual del Saló de Ginebra) i en pla Eurovisió, els 61 membres del jurat del guardó del The Car Of The Year (entre els quals hi ha el Director de Motor de Prensa Ibérica, Xavier Pérez) han emès el seu veredicte elegint el nou rei del mercat de l’automòbil a Europa.

L’Avenger s’ha coronat com a millor cotxe europeu superant en la final sis contendents més Volkswagen ID Buzz, Nissan Ariya, Kia Niro, Renault Austral, Peugeot 408 i el duo Subaru Solterra i Toyota BZ4X. L’edició d’aquest any es presentava més competida que mai, atenent que tots els models finalistes disposaven de prestacions elèctriques, ja sigui amb un model elèctric pur, híbrid o endollable, sent el Peugeot 408, el Jeep Avenger, el Renault Austral i el Kia Niro els que mostraven propostes de combustió. Contràriament al que va passar en la passada edició, en què tots menys el 308 eren 100% elèctrics i què va guanyar el Kia EV6, aquest any la contesa tenia una mica de tot.

 El president sortint del jurat Frank Janssen ha actuat de mestre de cerimònies junt amb la presentadora de la televisió Alexandra Legouix i el nou president del jurat, Soren Rasmussen. El Jeep Avenger reemplaça en el tron continental el Kia EV6, guanyador de l’edició de l’any passat.

87 punts d’avantatge

Després de conèixer-se el veredicte dels 23 països, l’Avenger va ser el més votat amb 328 punts superant el Volkswagen ID Buzz que va aconseguir 241 punts, seguit del Nissan Ariya amb 211 punts. El quart lloc va ser per al Kia Niro (200 punts), el cinquè per al Renault Austral (163 punts), el sisè per al Peugeot 408 (149 punts) i el setè per al Subaru Solterra i el Toyota BZ4X, amb 133 punts.

Notícies relacionades

El guardó, un trofeu creat el 2017 per la dissenyadora espanyola Arantzazu García Calderón, representa a les capçaleres organitzadores amb peces independents que només tenen sentit si s’observa el trofeu en perspectiva i forma la figura d’un cotxe amb disseny futurista en la seva visió lateral. 

A Espanya, el guanyador de la votació dels sis jurats va ser el Peugeot 408, que es va emportar 28 punts, seguit per Jeep Avenger, Nissan Ariya i Renault Austral que en van aconseguir 23. El Kia Niro va sumar 22 punts, el duo de Subaru Solterra i Toyota BZ4X van obtenir 20 punts i va tancar la furgoneta Volkswagen ID Buzz amb 11 punts.