Mesures anticrisi

El cistell de consum setmanal per a una família de quatre serà 3,5 euros més barata amb la rebaixa de l’IVA

Segons els càlculs elaborats per EL PERIÓDICO a partir d’una llista de 25 productes una parella amb dos fills passarà de pagar uns 122,84 euros a 119,35

El cistell de consum setmanal per a una família de quatre serà 3,5 euros més barata amb la rebaixa de l’IVA
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo
Ramon Curto
Ramon Curto

Infografista

Especialista en gràfics de Motor. Presentacions, animacions i il·lustracions

ver +

El cistell de consum setmanal per a una família de quatre membres serà 3,5 euros més barata una vegada entrin en vigor la rebaixa del 4% al 0% per als aliments bàsics i del 10% al 5% per a la pasta i l’oli d’oliva, segons càlculs realitzats per EL PERIÓDICO a partir d’una compra fictícia a la web de Mercadona, el supermercat amb més quota de mercat a Espanya.

Notícies relacionades

En total, EL PERIÓDICO ha elegit 25 productes en una quantitat i grup d’aliments que es troben en línia amb un cistell de productes saludables dissenyat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que inclou el consum setmanal aconsellable en funció de la mida de la unitat familiar, així com amb la «guia de productes essencials per a un cistell de consum nutricionalment de qualitat saludable i sostenible» del Ministeri de Consum. Totes dues inclouen aliments com el peix, la carn o els iogurts, que estan fora d’aquesta rebaixa de l’IVA.

En total, segons els preus trobats a la web del supermercat valencià aquest dimarts, una llar formada per una parella i dos fills pagaria pel seu cistell de consum setmanal 122,84 euros, preu que baixaria a 119,35 amb les rebaixes de l’IVA als aliments anunciades pel president del Govern central. A aquesta reducció fiscal s’hi ha d’afegir, a més, el xec de 200 euros per a les rendes de menys de 27.000 euros.