Programa Horitzó Europa

La UE invertirà 13.500 milions en innovació i recerca el 2023

La UE invertirà 13.500 milions en innovació i recerca el 2023
2
Es llegeix en minuts

La Unió Europea (UE) destinarà 13.500 milions d’euros entre el 2023 i el 2024 per recolzar investigadors i innovadors en la recerca de solucions per als reptes mediambientals, energètics, digitals i geopolítics a què Europa haurà de fer front en el transcurs de l’any vinent. Aquest finançament forma part del programa de recerca i innovació de la UE Horitzó Europa, dotat amb 95.500 milions d’euros.

 Un total de 5.670 es destinaran a la consecució d’objectius clau de l’acció pel clima, a trobar solucions innovadores per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle i a l’adaptació al canvi climàtic. 1.670 milions d’euros més contribuiran a recolzar la biodiversitat.

Així mateix, més de 4.500 milions recolzaran la transició digital de la UE, també per al desenvolupament de tecnologies digitals essencials i el foment de la seva integració en les nostres vides.

Nova Bauhaus Europea

També es donarà un ampli suport a la Nova Bauhaus Europea, que pretén mostrar els beneficis de la transició ecològica en la vida quotidiana de les persones i als seus espais vitals. A més, s’invertiran gairebé 970 milions d’euros per ajudar a accelerar la transició cap a una energia neta i a augmentar la independència energètica d’Europa davant els proveïdors poc fiables i la volatilitat dels combustibles fòssils.

El 2023, el programa de treball dirigirà inversions de més de 1.000 milions d’euros a la recuperació d’Europa dels danys econòmics i socials causats per la pandèmia de covid-19. A més, es recolza la recerca i la innovació amb 336 milions d’euros per millorar la preparació davant pandèmies i respondre a emergències sanitàries, d’acord amb els objectius de l’Autoritat Europea de Preparació i Resposta davant Emergències Sanitàries (HERA).

El programa de treball d’Horitzó Europa per al 2023-2024 inclou, a més, accions destinades a recolzar i reforçar iniciatives internacionals en matèria d’energies renovables, sistemes alimentaris, salut mundial i observacions mediambientals. I recolzarà les infraestructures crítiques contra les amenaces físiques i cibernètiques a fi de reforçar la resiliència de la UE.

70 milions per a Ucraïna

Notícies relacionades

Es proporciona suport específic a Ucraïna a més dels 70 milions d’euros de mesures específiques que es van posar en marxa ja el 2022. Entre les noves accions es pot esmentar el reforç de l’accés dels investigadors d’Ucraïna a les infraestructures de recerca europees, la continuació del suport als científics sanitaris d’Ucraïna i el suport a la reconstrucció climàticament neutra de diverses ciutats ucraïneses.

Quant a la cooperació amb la Xina, el programa de treball se centrarà a abordar els reptes mundials a través de dues iniciatives emblemàtiques de recerca sobre alimentació, agricultura i biotecnologia, i canvi climàtic i biodiversitat.

Temes:

Unió Europea