Nomenaments

Miquel Puig fitxa per la Conselleria d’Economia

L’economista serà el nou secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus

Miquel Puig fitxa per la Conselleria d’Economia

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’economista i escriptor Miquel Puig i Raposo (Tarragona, 1954) serà el nou secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Conselleria d’Economia. Està previst que el Consell Executiu n’aprovi el nomenament en la reunió d’aquest dimarts, segons fonts coneixedores.

Puig, que és regidor des del 2019 de l’Ajuntament de Barcelona per ERC – Ernest Maragall Alcalde + BCN – Nova-Acord Municipal, substitueix Maite Villarroya, que va ser cessada fa unes setmanes. Amb aquest nomenament, la titular del departament, Natàlia Mas, completa els principals càrrecs després de confirmar la continuïtat de Marta Espasa al capdavant de la secretaria d’Hisenda i el nomenament de Josep Maria Vilarrúbia, que fins ara era director general d’Avançsa, dependent del Departament d’Empresa i Treball, com a secretari general.

Puig, que va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (avui Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) de febrer del 2000 a març del 2002, va iniciar la seva carrera en l’Administració catalana el 1984 en el Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat, on va ser director general de Seguretat i Qualitat Industrials, director general d’Indústria i secretari general, de manera successiva.

També va ser comissionat per a la Societat de la Informació i el primer president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), entre altres càrrecs. En el sector privat va ser consultor independent i director general d’Abertis Airports. Actualment és el director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Notícies relacionades

És doctor en Economia i autor de llibres com ‘Modernitzar Catalunya’ (Edicions Proa, 2000), ‘La sortida del laberint’ (Edicions 62, 2013), ‘Com Àustria o Dinamarca’ (amb M. Guinjoan i X. Cuadras, Edicions 62, 2013), ‘Un bon país no és un país ‘low cost’ (Edicions 62, 2015) i ‘Dimensió, eficiència i igualtat’ (amb M. Guinjoan i X. Cuadras, Fundació Josep Irla/Centre Maurits Coppieters, 2015).

El nou secretari forma part del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU, creat per la Generalitat. Una de les seves funcions precisament serà dirigir, planificar i coordinar les actuacions de la Generalitat en matèria de fons europeus regionals i el mecanisme de recuperació i resiliència. També s’haurà d’ocupar d’impulsar i coordinar la política econòmica del Govern, de dirigir les àrees d’anàlisi i prospecció econòmica i impulsar els estudis sobre l’economia catalana, entre altres funcions.

Temes:

Generalitat