Atacs cibernètics

Una bretxa de seguretat exposa dades sensibles dels clients d’Orange

L’incident ha afectat el sistema d’un dels proveïdors de la companyia i ha exposat informació personal i financera com nom, cognoms, correu electrònic, DNI i codi IBAN del compte corrent

Una bretxa de seguretat exposa dades sensibles dels clients d’Orange
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una bretxa de seguretat ha exposat dades sensibles d’un «nombre limitat» de clients d’Orange. L’incident ha afectat un dels proveïdors de la companyia telefònica, i ha compromès informació com el nom, cognoms, telèfon, correu electrònic, data de naixement, nacionalitat, DNI i fins i tot el codi IBAN del compte corrent dels afectats.

Orange n’ha informat els seus clients en un comunicat en el qual assenyala que, malgrat tallar «immediatament» la connexió entre la companyia i el proveïdor afectat, aquest presumpte atac cibernètic hauria penetrat en els seus sistemes informàtics, compromès dades sensibles dels usuaris. Encara es desconeix el nombre exacte d’afectats.

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta, dependent de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), ha compartit l’anunci d’Orange i aconsellat als afectats «que durant els pròxims mesos tinguis especial precaució amb correus electrònics, missatges o trucades dels quals no puguis confirmar la seva procedència o remitent, especialment els missatges que sol·licitin informació bancària o credencials. Aquests missatges podrien ser fraudulents».

Robatori de dades financeres

El robatori de dades financeres dels clients d’Orange podria afectar dades de facturació, identificatives i comercials. La companyia telefònica ha demanat als afectats contactar immediatament amb el seu banc en cas de detectar activitats sospitoses, així com denunciar-ho davant la policia.

Notícies relacionades

Així mateix, l’Oficina de Seguretat de l’Internauta insta les víctimes a «estar atent i vigilar regularment quina informació circula sobre tu a internet per detectar si les teves dades privades estan sent utilitzades sense el teu consentiment».

Després de ser informats per Orange mitjançant la presentació d’una denúncia, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i la Brigada d’Investigació Tecnològica (BCIT) de la Policia Nacional estan investigant l’ocorregut.