Sanitat

Un atac cibernètic paralitza els serveis d’almenys tres grans hospitals de Barcelona

Els centres Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el Creu Roja de l’Hospitalet pateixen afectacions

Un atac cibernètic paralitza els serveis d’almenys tres grans hospitals de Barcelona

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consorci Sanitari Integral ha patit, aquest divendres a la matinada, un atac cibernètic en almenys tres grans hospitals: el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el Creu Roja de l’Hospitalet. També pateixen afectacions diferents ambulatoris i residències, tots ells pertanyents al CSI. En concret, els centres afectats són, a més dels hospitals citats, els CAP de Sagrada Família, Collblanc i la Torrassa, dues residències d’avis i centres especialitzats de Sant Feliu i Cornellà.

L’atac afecta principalment els dispositius necessaris per realitzar proves i visites a especialistes, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat EL PERIÓDICO amb fonts de la Conselleria de Salut, que asseguren que s’està treballant per solucionar la incidència com més aviat millor.

«És un caos. Estem fent els informes a mà», expliquen metges afectats, als quals s’ha avisat que fins demà «com a mínim» no estarà solucionat el problema.

Notícies relacionades

Les consultes urgents estan garantides, segons informa una portaveu de l’hospital Moisès Broggi. En el cas dels centres d’atenció primària, funcionen amb normalitat, tot i que sense servei informàtic.

L’Agència de Ciberseguretat està investigant l’origen de l’atac, així com l’afectació, per poder determinar els terminis de recuperació del sistema. Fonts consultades han apuntat que l’atac cibernètic és «bastant important». En el cas del Broggi, ja va patir un atac similar l’agost de fa un parell d’anys. Aleshores, el virus va atacar els ordinadors individuals. En aquesta ocasió, a diferència d’aquella, l’hospital té totes les còpies de seguretat al dia.