Iniciativa empresarial

Una campanya parodia els retards del corredor mediterrani assegurant que es fa per «fascicles» com els col·leccionables

L’espot publicitari es queixa de la «presa de pèl» dels incompliments en l’execució de les obres

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La campanya #VullCorredor, impulsada per l’Associació Valenciana d’Empresaris des del 2016, per reclamar la construcció del corredor mediterrani, ha tret un espot publicitari en què es parodien els continus retards en l’execució de la infraestructura ferroviària. En els 20 segons de l’anunci apareix un pare i la seva filla que es dediquen a «col·leccionar» els retards del traçat ferroviari.

«Col·lecciona retards amb el corredor mediterrani, la infraestructura ferroviària que tothom està esperant, però que arriba per fascicles. ¿T’agradaria saber quan és la pròxima entrega? A mi també», es reclama en una veu en off.

Maquetes de tren

Segons els impulsors de la campanya, l’espot és obra d’After i Jakiens i vol recordar els anuncis de col·leccionables habituals dels anys noranta i 2000 i «segueix l’estructura típica d’aquests anuncis, molt reconeguda per l’imaginari col·lectiu», expliquen.

En el cas de l’espot, s’anuncia un col·leccionable del corredor amb maquetes de tren per lamentar els innombrables retards que està experimentant aquesta infraestructura a tots els seus recorreguts.

«Les peces no encaixen»

Per això, durant l’anunci s’evidencia que les maquetes que apareixen a les imatges estan totes iniciades, però també inacabades, i es genera caos i frustració entre els nens que participen en l’espot (i els seus pares). «Les peces no encaixen», somiqueja una nena.

Notícies relacionades

L’anunci acaba amb una referència a la web de la iniciativa #VullCorredor, perquè es firmi perquè s’acceleri la infraestructura: «Perquè s’acabi el malson. Ja està bé que ens prenguin el pèl, ¿no et sembla?»

Nova trobada a Barcelona

La setmana que ve, el dijous 17 de novembre, està previst que se celebri a Barcelona la sisena edició de la trobada d’aquesta plataforma econòmica: l’any passat es va celebrar a Madrid. Uns 1.500 empresaris i representants de la societat civil han confirmat la seva presència, així com la ministra de Transport, Raquel Sánchez.