Polèmiques racistes i violacions

Menors treballant i porters sense contracte: multa de 150.000 euros a la discoteca Waka i tres associades

  • El club de Sabadell és conegut per diverses denúncies de violació, algunes de menors, i polèmiques racistes entre la seguretat i els assistents

Menors treballant i porters sense contracte: multa de 150.000 euros a la discoteca Waka i tres associades

Google Maps

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La discoteca Waka de Sabadell i tres de les seves subcontractes han sigut multades per la Inspecció de Treball amb un import de 152.174 euros per diversos incompliments de la normativa laboral. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, els agents del Departament de Treball de la Generalitat han acreditat que en la discoteca treballaven habitualment menors d’edat, gran part de la plantilla de seguretat no tenia contracte i cobraven ‘en B’ i l’incompliment de les normes bàsiques de prevenció de riscos laborals i control horari era generalitzat. El club de Sabadell és conegut per diverses denúncies de violació –algunes de menors, com l’esdevinguda aquest estiu passat– i polèmiques racistes entre la seguretat i els assistents.

Notícies relacionades

L’historial d’incidents, baralles i polèmiques de la discoteca Waka –el nom comercial del qual és Emergen-Disc S.L- és llarga. Fins al punt que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ja havia sol·licitat en diverses ocasions a la Generalitat el seu tancament. L’última petició formal va ser arran de la denúncia de violació d’una menor a l’interior de la discoteca, la segona registrada en menys de sis mesos. El desembre del 2021 hi va haver també aldarulls massius, en què un miler de joves es van enfrontar amb la seguretat subcontractada pel club acusant-los d’actituds racistes, després que un jove d’origen colombià fos agredit pels porters.

Precisament la Inspecció de Treball ha pogut acreditar múltiples incompliments laborals entre les empreses encarregades de la seguretat. La majoria dels efectius treballen ‘en negre’. Els agents han pogut comptabilitzar fins a 18 empleats sense contracte. Especialment flagrant el cas de la subcontracta Distribuciones Coralsa SL, que només tenia donats d’alta a la Seguretat Social tres dels seus 16 vigilants de seguretat. El que ja constitueix un presumpte delicte contra els drets de les persones treballadores i per la qual cosa ha sigut notificada la Fiscalia, segons afirmen fonts coneixedores de les actuacions efectuades el 30 de juliol passat.