Trobada amb Pimec

Escrivá: «No hi ha prou sensibilitat amb la mida de les empreses en el disseny de les normes»

  • El ministre avança la creació d’una sotsdirecció general per accelerar el desplegament dels fons públics de pensions

Escrivá: «No hi ha prou sensibilitat amb la mida de les empreses en el disseny de les normes»

Cedida

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, ha avançat la creació d’una sotsdirecció general per accelerar el desplegament dels nous fons públics de pensions, especialment entre les petites i mitjanes empreses. Així ho ha confirmat en un acte aquest dimecres a la seu de la patronal catalana Pimec, on també ha reconegut la falta de perspectiva en relació amb la mida empresarial sota la qual s’han dissenyat fins ara les principals lleis.

«No sempre s’ha sigut sensible amb la dimensió de les empreses en el moment de la configuració de les nostres lleis. I hem de millorar en això perquè és un aspecte determinant», ha declarat durant la seva intervenció. Les paraules del ministre han sigut ben rebudes des de la cúpula de Pimec, que té en marxa la seva pròpia causa judicial per aconseguir una cadira i representativitat a les taules de diàleg a nivell estatal.

Tant sota la condició de Pimec, com a agent més representatiu a Catalunya, com la seva patronal associada i amb dimensió a tot Espanya, Conpymes. Fins al punt que aquesta última va exigir al Ministeri de Treball que realitzés un recompte d’associats entre el cens empresarial per mesurar la representativitat de la CEOE –el seu rival patronal– i la seva. «Les pimes han de ser al pont de comandament, si fos així moltes de les importants lleis que s’han aprovat recentment al nostre país serien diferents», li ha traslladat el president de Pimec, Antoni Cañete.

Escrivá ha explicat davant la cúpula de l’organització empresarial l’estat actual del sistema de pensions i els potencials canvis que pretén introduir en l’actual fase de negociació amb partits i agents socials. També ha repassat els canvis en els acabats d’aprovar reglaments d’estrangeria, la reforma del sistema de cotització d’autònoms o els nous fons públics de pensions.

Notícies relacionades

Sobre aquesta qüestió, des de Pimec li han manifestat la seva predisposició a difondre el desplegament d’aquest mecanisme d’estalvi entre les pimes, tot i que també han assenyalat la falta de tradició entre elles i un alt grau de desconeixement. Fins al punt que una recent enquesta de Caser assenyala que dues de cada tres pimes i autònoms a Catalunya diuen no saber ni tan sols què és un pla de pensions d’ocupació. 

Per facilitar que es generalitzin, Escrivá ha avançat la ràpida creació d’una sotsdirecció general de plans d’ocupació, així com l’aprovació del nou reglament per ordenar que s’implementin.