Crisi econòmica

L’euro marca mínims des del 2002 davant el dòlar

El vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, preveu una pujada dels tipus d’interès a la zona de l’euro al juliol d’un quart de punt

L’euro marca mínims des del 2002 davant el dòlar

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’euro es va depreciar aquest dimarts fins a 1,03 dòlars, el seu valor mínim des del novembre del 2002, perquè va augmentar el temor de la recessió després de la publicació de dades febles de l’economia de l’eurozona i els inversors es refugien al bitllet verd.

L’euro es canviava cap a les 09.50 GMT a 1,0302 dòlars, davant els 1,0433 dòlars en les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior.

El creixement econòmic de la zona euro s’alenteix fins a la seva mínima de setze mesos al juny, segons S&P Global (abans IHS Markit).

El seu índex final compost de l’activitat total de la zona de l’euro, del sector manufacturer i de serveis, es va situar en 52 punts (54,8 punts al maig), registrant la seva mínima de setze mesos.

«El sector manufacturer ja està en contracció, per primera vegada en dos anys, i el sector serveis ha patit una marcada pèrdua d’impuls de creixement enmig de la crisi del cost de vida», segons S&P Global.

L’euro es va canviar en una banda de fluctuació estreta dilluns, al voltant d’1,0450 dòlars perquè van faltar impulsos dels EUA a causa que els mercats es van mantenir tancats per la celebració del Dia de la Independència.

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, preveu una pujada dels tipus d’interès a la zona de l’euro al juliol d’un quart de punt.

Notícies relacionades

Altres membres del Consell de Govern també van considerar que una alça d’un quart de punt és apropiada, així que els mercats descompten una alça del preu dels diners baixa.

L’euro es va pagar entre 1,0299 i 1,0448 dòlars fins al migdia.