Per 387 milions

El Corte Inglés recompra la meitat de la participació de la qatariana Primefin

L’operació s’ha tancat sobre el 5,53% de l’11,07% que tenia l’empresa 

El preu pactat suposa valorar el grup en 7.000 milions

El Corte Inglés recompra la meitat de la participació de la qatariana Primefin

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés i el seu accionista d’origen qatarià Primefin han tancat aquest dimarts un acord pel qual la companyia de distribució recompra a Primefin la meitat de la seva participació accionarial, és a dir, el 5,53% de l’11,07% que posseïa fins a la data, per 387,1 milions d’euros.

D’aquesta manera, l’acord entre les parts suposa valorar El Corte Inglés en uns 7.000 milions d’euros, en línia amb les últimes operacions corporatives realitzades, i reconeix així mateix drets contractuals de Primefin, segons ha informat la companyia.

La companyia ha explicat que la recompra de les accions de Primefin, provinents del préstec realitzat en el passat, s’emmarca dins de l’optimització financera de la companyia.

Així mateix, el grup presidit per Marta Álvarez ha ressaltat que l’operació es realitza sense increment de deute i amb recursos propis, en un moment en què El Corte Inglés ha enfortit la seva situació financera amb el nivell de deute més baix dels últims 15 anys.

Notícies relacionades

L’operació, segons ha assenyalat, permet destinar el 5,53% adquirit a reforçar l’autocartera del grup.

Després de l’acord aconseguit entre les parts, Primefin, empresa de l’inversor qatarià Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jaber al-Thani, ajustarà els seus drets a les seves noves condicions i es mantindrà com a accionista d’El Corte Inglés amb un 5,53% de participació.