Dades de l’INE

La facturació de les empreses creix un 27,6% al novembre i suma nou mesos a l’alça

Tots els sectors incrementen les seves vendes, però destaca el de l’energia i aigua, que les duplica

La facturació de les empreses creix un 27,6% al novembre i suma nou mesos a l’alça
1
Es llegeix en minuts

La xifra de negocis de les empreses espanyoles va augmentar un 27,6% el novembre respecte al mateix mes del 2020, i va ampliar en 10,2 punts la pujada que es va registrar a l’octubre, segons l’índex de xifra de negocis empresarial (ICNE) publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquest repunt, les vendes de les empreses encadenen nou mesos consecutius d’augments interanuals després d’haver passat un any en negatiu per l’impacte de la covid. A més, tots els sectors van presentar taxes interanuals positives al novembre, especialment el subministrament d’energia i aigua, que va elevar les vendes un 109,4%, i els serveis no financers de mercat, que van incrementar la seva facturació un 27,4% respecte al mateix mes de l’any passat. Els segueixen el comerç i la indústria, amb repunts interanuals del 22,9% i del 19,1%, respectivament.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses es va incrementar un 26,5% al novembre, taxa 7,8 punts superior a la de l’octubre. Els repunts més alts en la sèrie corregida van ser també per al subministrament d’energia i aigua (+112,8%) i els serveis (+26,9%), seguits del comerç (+22%) i la indústria (+17,7%).

Notícies relacionades

En valors mensuals (novembre comparat amb octubre) i de nou dins de la sèrie corregida, la facturació empresarial va créixer un 6,8%, l’augment mensual més alt de l’any. Amb aquest increment de la taxa mensual, 4,2 punts superior a la del mes anterior, s’encadenen ja set mesos consecutius d’ascensos mensuals.

Tots els sectors analitzats van presentar taxes mensuals positives al novembre, amb el subministrament d’energia elèctrica una altra vegada al capdavant (+10,8%). El segueixen la indústria (+7,6%); el comerç, que va elevar les vendes un 5,6%, i els serveis, que les van incrementar un 4,4%.