Seguretat Social

Aquests seran els imports de l’Ingrés Mínim Vital el 2022

Aquests seran els imports de l’Ingrés Mínim Vital el 2022

David Castro

1
Es llegeix en minuts

L’Ingrés Mínim Vital (IMV) es revaloritzarà un 3% el 2022, igual com les pensions mínimes i no contributives, i mig punt més que les contributives. D’aquesta manera, en el cas de l’IMV la renda garantida per a la unitat familiar composta per un adult se situarà en 5.899.6 euros.

Aquesta renda garantida anual varia en funció de la unitat de convivència d’acord amb la següent taula:

Per arribar a un nombre nés gran de beneficiaris, amb l’objectiu de duplicar-los fins a 1,6 milions, durant la tramitació de la llei al Congrés, el PSOE i Unides Podem van pactar la inclusió d’un complement per a menors que rebran les llars que no superin el 300% de la renda garantida de l’IMV per al seu tipus de llar ni el 150% del llindar de patrimoni corresponent al seu tipus de llar.

Notícies relacionades

El complement serà de 100 euros per llar al mes en el cas de nens fins a 3 anys, de 70 euros al mes per cada nen entre 3 i 6 anys, i de 50 euros al mes per cada menor d’entre 6 i 18 anys. També es va incloure reduir el termini d’antiguitat de la unitat de convivència de 12 a 6 mesos per accedir a la prestació i de 3 a 2 anys de l’acreditació de vida independent en els casos de menors de 30 anys.

A més, es convertirà en permanent la possibilitat de sol·licitar l’IMV pels ingressos de l’any en curs i s’elevaran els llindars de renda i patrimoni per a aquests casos, a fi que l’IMV sigui més sensible a les situacions de pobresa sobrevinguda.