Automoció

Nissan anuncia les empreses seleccionades per al ‘hub’ de reindustrialització de la Zona Franca

  • El fabricant xinès de cotxes Great Wall, QEV Technologies i Silence participaran en les negociacions per aportar un futur als empleats de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, que cessen l’activitat amb Nissan a final d’aquest any.

Nissan anuncia les empreses seleccionades per al ‘hub’ de reindustrialització de la Zona Franca
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La resolució del futur de les plantes de Nissan a Catalunya inicia el seu tram final. Aquest matí, els representants dels treballadors, les Administracions Públiques i la direcció de la companyia, amb l’assistència tècnica de KPMG, han anunciat el nom de les companyies elegides per a la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibérica a Barcelona (Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca). 

Després d’analitzar tots els projectes presentats per les empreses candidates, la comissió ha revelat el nom dels elegits per elaborar el projecte industrial que permeti aportar un futur als treballadors. Amb aquestes s’iniciarà una fase de negociació preferent amb el fabricant xinès de vehicles Great Wall Motor Company Limited (GWM), i també amb QEV Technologies – empresa que lidera el projecte de ‘hub’ d’electromobilitat– i l’empresa Silence.

De cara a aquest mes octubre la comissió establirà amb les empreses anteriorment esmentades les bases del marc de negociació, que haurà d’estar tancat a finals de mes. El secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco ha reconegut que «s’està treballant de manera seriosa i consensuada dins del calendari previst. Hi ha projectes industrials i opcions de futur per a les plantes de Nissan. Som optimistes».

Des de la direcció general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas ha valorat «positivament» el treball de la taula, que ha sigut «intens però discret, per garantir el futur industrial de Nissan i les millors opcions d’ocupació per a la seva plantilla». En aquest sentit, Mas ha explicat que «avui s’inicia una nova fase obrint negociació preferent amb GWM i buscant complementar-lo amb els projectes de ‘hub’ i Silence, sense descartar cap dels altres projectes que hi ha sobre la taula».

Solucions beneficioses

Notícies relacionades

Frank Torres, vicepresident regional executiu de Transformació de Negoci i relacions amb l’Aliança per a la regió d’AMIEO i responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, ha valorat positivament aquest anunci. «Nissan està totalment oberta a aquesta negociació amb un únic objectiu: aconseguir la reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona. Estem convençuts que podrem trobar solucions beneficioses per a totes les parts. Com hem fet des del principi, Nissan continuarà exercint un paper actiu recolzant el desenvolupament dels projectes seleccionats. La companyia treballarà amb la resta de membres de la Comissió de Reindustrialització durant les negociacions «amb la millor voluntat d’arribar a un acord» ha afegit.

En la trobada d’avui han participat el secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco; el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas; el subdelegat del Govern a Catalunya, Carles Prieto; el director d’Enginyeria i representant de Nissan en la Comissió, Sergio Alcaraz; el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres; el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i membres de les quatre organitzacions sindicals amb representació en els Comitès d’Empresa dels centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS. KPMG ha estat representada per Ignacio Crespo, director d’estratègia i transformació. 

Temes:

Nissan