Ajustos

Iberia planteja un erto per causes organitzatives i productives

  • A causa de l’alentiment de la recuperació econòmica i de les restriccions al turisme amb els Estats Units i l’Amèrica Llatina

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Iberia ha plantejat als seus sindicats la negociació d’un erto per causes organitzatives i productives, davant la possibilitat que els ertos per força major no es prorroguin al sector aeri, segons ha informat aquest dilluns l’aerolínia.

En un comunicat, Iberia indica que a causa de l’alentiment de la recuperació econòmica i de les restriccions al turisme amb els Estats Units i l’Amèrica Llatina continua en nivells de capacitat entre el 30% i el 35% per sota dels del 2019.

A més, «la creixent incertesa sobre si els ertos de força major s’aplicaran al sector aeri i en quines condicions» ha portat l’aerolínia a iniciar negociacions amb els seus sindicats sobre un erto per causes organitzatives i productives.

Iberia considera «imprescindible» que la pròrroga dels ertos de força major que estan negociant el Govern central i els agents socials inclogui el sector aeri, per salvaguardar l’ocupació dels treballadors del sector.

La companyia «necessita continuar aplicant mesures d’ajustament, i així ho va informar divendres passat als seus sindicats», assenyala el comunicat.

Notícies relacionades

Les converses sobre aquest erto s’iniciarien «sense perjudici de les decisions que pugui adoptar Iberia respecte als ertos de força major, una vegada que es conegui el resultat de la negociació que s’està emportant al si del diàleg social».

Els ertos de força major, afegeix la nota, han sigut una eina «fonamental per salvaguardar l’ocupació durant la pitjor crisi de l’aviació, i són els que actualment s’apliquen a tot el sector turístic a Espanya i, en l’actualitat, s’estan aplicant a l’aerolínia també».

Temes:

Iberia ERTO