Després de les crítiques pel preu de la llum

Sánchez promet defensar l’interès general per sobre del particular de les elèctriques

Casado diu que lidera un Govern «fallit»

Sánchez promet defensar l’interès general per sobre del particular de les elèctriques

EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimecres en el ple del Congrés que el seu Govern sempre defensarà l’interès general per sobre de «qualsevol pressió o interès particular», mentre que el líder del PP, Pablo Casado, l’ha acusat de liderar un Govern «fallit» i d’haver-se convertit en el primer problema d’Espanya. En la primera sessió de control al Govern en el ple del Congrés, Casado ha recordat quan demanava dimissions a l’Executiu de Mariano Rajoy per la pujada de la llum i l’ha emplaçat a «resoldre de seguida la crisi social i econòmica d’Espanya». «Ja no queda res de vostè, ha traït totes les seves promeses», li ha etzibat.

És més, Casado ha assegurat que és Sánchez el que «sobra», perquè dirigeix el Govern «més radical» d’Europa i és «incapaç de resoldre els problemes dels espanyols» perquè s’ha convertit en el «principal problema d’Espanya».

Notícies relacionades

En la seva resposta, el president del Govern ha retret a Casado que no «col·labori» en aquesta legislatura i que hagi tornat al nou curs polític amb la «crispació». A més, ha remarcat que el Govern «lidera la vacunació» i passarà el mateix amb la recuperació econòmica, i ha tret pit de la seva gestió en l’evacuació de l’Afganistan.

Sánchez ha criticat que l’oposició afirmi que les seves mesures contra la pujada del preu de la llum són «confiscatòries» i ha recalcat que es tracta que els beneficis extraordinaris de les grans empreses es reverteixin en benefici dels ciutadans. «Això és just, perquè el just és que tots col·laborem. I el Govern defensarà sempre, en la crisi de la factura de la llum, l’interès dels ciutadans per sobre de qualsevol interès particular», ha remarcat.