Escalada sense precedents

El preu de la llum es desboca aquest dimecres i bat un altre rècord històric

El setembre va pel mateix camí que el juliol i l’agost, fulminant tots els màxims

Un técnico revisa los contadores de electricidad

Un técnico revisa los contadores de electricidad / Archivo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista tornarà a batre un altre rècord aquest dimecres i es desbocarà fins als 172,78 euros el megawatt hora (MWh), el que suposa una pujada del 12,6% respecte a aquest dimarts. Així, el preu d’aquest dimecres serà el més alt de la sèrie històrica i superarà en gairebé 20 euros els 154,16 euros/MWh d’aquest dilluns, el segon registre més elevat.

Segons dades de l’operador de mercat elèctric designat (OMIE), recollides per Europa Press, el preu més alt d’aquest dimecres es donarà entre les 21.00 i les 22.00 hores, quan arribarà als 180,3 euros/MWh, mentre que el més baix serà de 159,42 euros i tindrà lloc entre les 23.00 i les 00.00 hores. El preu del megawatt hora d’aquest dimecres serà un 253,3% més alt que el del mateix dia de l’any passat, quan va registrar un preu de 48,9 euros/MWh, i un 27,4% més car que el de dimecres de la setmana passada, 8 de setembre, quan va arribar als 135,65 euros/MWh.

En plena onada de calor

Notícies relacionades

Després de batre rècords històrics tant al juliol com a l’agost, el setembre va pel mateix camí, batent setmana rere setmana els preus més alts de tota la sèrie històrica.

A l’agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord rere l’altre, i va provocar que el preu mitjà del mes arribés als 106 euros/MWh, el més car de la història, seguit del juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.