Satisfacció

Foment celebra l’acord sobre l’aeroport del Prat

La patronal catalana afirma que el pacte permetrà fer de la instal·lació un ‘hub’ intercontinental

Foment celebra l’acord sobre l’aeroport del Prat
1
Es llegeix en minuts

Foment del Treball celebra l’«important» acord entre el Govern central i el de la Generalitat de Catalunya per ampliar l’aeroport de Barcelona. La patronal catalana, defensora d’aquesta obra, recorda que «es feia imprescindible l’ampliació de l’aeroport amb una inversió associada de 1.700 milions d’euros (i 350.000 llocs de treball a llarg de la total execució del projecte). El projecte, destaca, permetrà vertebrar l’aeroport de Barcelona com un ‘hub’ intercontinental.

Notícies relacionades

L’organització presidida per Josep Sánchez Llibre recorda que «aquesta ha sigut una reivindicació del conjunt de la societat civil que es va reivindicar fa poques setmanes en l’acte promogut per Foment i celebrat a ESADE el dia 2 de juny per més de 200 entitats».

Foment destaca que l’acord «serà respectuós en les màximes condicions amb les mesures mediambientals requerides, que pròximament s’aniran concretant en el Pla Director». Aquest, alhora, estableix les bases per aprovar el document de regulació de tota la xarxa aeroportuària, amb el pla d’inversions a cinc anys vista, abans de finalitzar setembre per part del consell de ministres.