AUTOMOCIÓ

Thomas Schmall, nomenat president del consell d’administració de Seat

  • Schmall succeeix en el càrrec Herbert Diess, conseller delegat del Grup Volkswagen, i s’encarregarà de liderar la transició elèctrica de Seat i Cupra

Thomas Schmall, nomenat president del consell d’administració de Seat

Seat

1
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Seat ha anunciat canvis en la seva estructura directiva. El responsable de tecnologia del comitè executiu del Grup Volkswagen, també conseller delegat de Volkswagen Group Components, Thomas Schmall, ha sigut nomenat nou president del consell d’administració de la firma de Martorell. Schmall ocuparà el càrrec a Seat que Herbert Diess, conseller delegat del Grup Volkswagen, deixa vacant i dirigirà juntament amb Wayne Griffiths, president de Seat i conseller delegat de Cupra, la transició elèctrica de les dues ensenyes. La marca d’altes prestacions ha presentat recentment el Born, el que serà el seu primer cotxe elèctric.

El directiu alemany encara el repte amb ambició i ha reconegut que el mercat espanyol «s’està posicionat com cap altre a favor de la mobilitat elèctrica». Schmall ha recalcat les seves «ganes de treballar estretament amb Wayne Griffiths i el seu equip perquè Seat i Cupra marquin el rumb del futur».

Thomas Schmall arriba al consell d’administració de Seat en un context marcat pels ambiciosos plans que la marca té per impulsar Espanya com un país productor d’elèctrics. La companyia va reafirmar al març la seva voluntat per produir elèctrics al país amb la creació d’un consorci publicoprivat juntament amb el Govern i empreses com CaixaBank, Telefónica, Iberdrola o Gestamp, entre moltes altres, per incentivar la demanda d’elèctrics i, entre altres objectius, produir bateries al país, una cosa per a la qual es reclama també la participació de l’administració europea.

Una carrera en el Grup Volkswagen

Notícies relacionades

Thomas Schmall va iniciar la seva trajectòria en el sector de l’automòbil en el mateix Grup Volkswagen el 1991 com a enginyer. Des d’aleshores, només ha fet que ascendir, adquirint responsabilitats com a encarregat de producció a la planta de Wolfsburg o encarregat de planta a Curitiba, Brasil. De fet, el 2007 es va convertir en president i conseller delegat de Volkswagen del Brasil.

Schmall és membre del comitè executiu del Grup Volkswagen des del 2015, conseller delegat de Volkswagen Group Components des del gener del 2019 i responsable de tecnologia del consorci des del gener d’aquest any.

Temes:

Seat