Canvi de dates

Automobile Barcelona podria retardar la seva celebració a l’octubre

  • La patronal del sector i els organitzadors del saló de l’automòbil barceloní tractaran demà en una reunió la possible modificació de dates, passant el seu inici del 8 de juliol al 8 d’octubre

Automobile Barcelona podria retardar la seva celebració a l’octubre
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Automobile Barcelona 2021 podria canviar de dates. Inicialment està previst que s’estreni el pròxim 8 de juliol al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Aquesta continua sent la idea, però després de la reunió celebrada ahir a Madrid entre les marques del sector, agrupades a Anfac, i els organitzadors d’Automobile Barcelona, s’estudia l’opció de passar l’edició d’aquest any a la segona setmana del mes d’octubre ja que alguns fabricants estan compromesos amb la crisi provocada per la falta de subministrament de microxips.

El saló, de moment, manté les seves dates del 8 al 18 de juliol, i és així el primer certamen de l’automòbil a Europa que s’organitza amb públic des de l’esclat de la pandèmia. L’organització de l’esdeveniment està garantida, tot i que després de la reunió d’ahir es van començar a plantejar el canvi al 8 d’octubre. En aquests moments encara no està tancat el calendari d’activitats ni el nombre final de marques assistents, ja que moltes esperen les seves centrals europees. El que està clar és que si se segueix amb el pla actual, l’Automobile Barcelona se celebrarà amb la presència de la majoria dels fabricants espanyols.

Reunió decisiva

Per demà al matí està prevista una segona reunió en la qual s’acabi d’afinar la decisió. En aquests moments, segons fonts del sector consultades per EL PERIÓDICO, l’opció del juliol continua sent la preferida. No obstant, algunes de les marques que no tenen previst comparèixer sí que hi serien en condicions d’aportar les seves novetats a l’octubre.

Notícies relacionades

La falta de microxips a nivell mundial i el retard a la producció de models, unit a la situació actual de la pandèmia a expenses d’una immunitat de grup més gran, són els factors essencials per plantejar aquest canvi de dates. Algunes marques mantenen un pols intern quant a la decisió de venir o no al saló, ja que des de la direcció general s’aposta per això i des de la xarxa de concessionaris es pensa en un altre tipus de format.

Demà es prendrà la decisió i a partir de llavors, contra rellotge, quedarà un mes per armar les instal·lacions, tancar els contractes per a la construcció dels estands i començar la campanya de l’Automobile Barcelona 2021. Ara com ara està tot a punt i preparat perquè el pròxim 8 de juliol arrenqui la festa del motor.