Previsions

El Govern calcula que l’economia catalana creixerà aquest any el 6%

L’Executiu català preveu que la recuperació aquest exercici sigui «gradual»

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Vicepresidència i Economia estima que l’economia catalana creixerà aquest any el 6% i el 5,2% l’exercici pròxim, en línia amb els pronòstics dels principals organismes internacionals. Segons ha informat a través d’un comunicat, en preus corrents, el PIB català arribarà el 2021 a un volum total de 240.632 milions d’euros, 16.500 milions més que el 2020.

Notícies relacionades

Les dades que recull el departament que dirigeix en funcions Pere Aragonès apunten una «recuperació gradual» de l’economia catalana, després d’un cicle de sis anys de creixement continuat que el 2020 es va veure interromput pel fort impacte de la crisi de la Covid-19.

La recuperació, sobretot, arribarà durant la segona meitat del 2021 gràcies al relaxament de les restriccions de mobilitat, les millores en el mercat laboral, l’extensió gradual de les vacunes i l’impuls de la política fiscal, segons l’Executiu català. D’altra banda, s’estima que la taxa d’atur augmenti fins al 13,3% el 2021 i que la consolidació de la recuperació permeti que es redueixi fins al 12,4% el 2022.