mudança

Naturgy posa en marxa la seva nova seu operativa a la Diagonal de Barcelona

Uns 200 empleats del grup treballaran al nou edifici de 9 plantes que acollirà els serveis corporatius

Naturgy posa en marxa la seva nova seu operativa a la Diagonal de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Naturgy ha traslladat les seves oficines centrals de Barcelona a l’avinguda Diagonal, 525, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a un edifici de 9 plantes que «simbolitza la transformació de la companyia, amb nous entorns de treball més sostenibles, flexibles i col·laboratius», segons ha informat el grup, que està immers en una opa parcial llançada pel fons australià IFM, pendent de l’autorització del Govern.

El trasllat dels empleats, que es va anunciar el 2019, es fa de manera gradual per la Covid. Uns 200 empleats ocuparan aquestes instal·lacions. La resta, que pertanyen a la distribuïdora Nedgia o els d’àrees de negoci, seguiran en una de les torres de la Barceloneta, de les quals Naturgy va vendre un 45% a Colonial. L’edifici remodelat era una de les seus de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Una continuarà sent de la companyia energètica

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que «no es tracta d’un simple canvi ubicació». «Forma part de la transformació en la qual estem immersos i que també té a veure amb els espais. A les oficines creem dia a dia la nostra cultura Naturgy, per això hem dissenyat un entorn de treball que potencia la connexió del talent i el treball en equip, i en què la digitalització ens permeti reorientar els nostres processos de manera més àgil, senzilla i eficient.

Les noves oficines, que la companyia ocuparà en règim d’arrendament per un període de 10 anys, disposen de 5.200 metres quadrats útils distribuïts en 9 plantes, més dues plantes de soterrani de 900 metres quadrats i dues terrasses exteriors de 400 metres quadrats de superfície.

Remodelació

La companyia ha emprès durant els últims mesos la remodelació de l’immoble, que compta amb la certificació LEED Gold, una verificació que garanteix que està construït amb els màxims estàndards d’ecoeficiència i sostenibilitat. Les obres de les noves oficines, dissenyades per Sanzport Arquitectura, s’han portat a terme amb materials d’estricte respecte mediambiental així com un pla integral de qualitat ambiental. 

Notícies relacionades

L’embolcall de l’edifici i els seus sistemes s’han projectat per convertir-lo en un model ecoeficient, millorant les seves prestacions, aïllament tèrmic i consum energètic. El disseny de la façana sud, incorpora un tractament de lames fotovoltaiques, que a més de protegir del sol en els mesos més càlids de l’any, generen energia neta per a una part del seu consum elèctric. Gran part de la coberta de l’edifici està dissenyada com un espai verd natural, i hi incorpora espècies vegetals autòctones de baix consum, que ajuden a minimitzar l’impacte ambiental i proporcionen un aïllament extra a l’edifici.

En aquest nou centre s’ubicaran els serveis corporatius que Naturgy té a la capital catalana, ja que el grup va traslladar la seva seu oficial a Madrid després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. La incorporació de la plantilla a les noves oficines serà atenent sempre les mesures de seguretat i salut implantades per la companyia des de l’inici de la pandèmia. La resta dels empleats del grup a Barcelona seguiran en un dels tres edificis de la que ha sigut la seu de la companyia a la Barceloneta des de l’any 2006, i que és propietat de Naturgy.