ero

Kuwait Petroleum automatitza part de les seves gasolineres i acomiada 50 treballadors

Gasolinera a Barcelona.

Gasolinera a Barcelona.

1
Es llegeix en minuts

La filial espanyola del consorci Kuwait Petroleum International ha posat en marxa un ero per acomiadar 50 dels seus 212 treballadors, segons ha denunciat l’assessoria laboral Colectivo Ronda. Els treballadors de Kuwait Petroleum Espanya asseguren que la companyia pretén automatitzar part de les estacions que gestiona i rebaixar salarialment les condicions de treball per a la resta de la plantilla, segons ha denunciat el bufet d’advocats Colectivo Ronda en un comunicat.

Notícies relacionades

El 2019, Kuwait Petroleum va dur a terme una de les compres d’estacions de servei més grans a Espanya mitjançant l’adquisició de la xarxa de gasolineres de la italiana Saras Energía i les vinculades als establiments de Caprabo. Els advocats de Colectivo Ronda Anna Huertos i Oriol Pintos, que assessoren una part majoritària dels treballadors, consideren que, de la informació que Kuwait Petroleum Espanya ha entregat en el període de consultes de l’ero, no es pot deduir que els acomiadaments estiguin justificats.

Així, denuncien que s’està plantejant una situació econòmica negativa «basant-se només en la comparació de resultats» entre els exercicis d’una part del 2019, quan Q8 va aconseguir el control de les estacions de Saras Energía, i el 2020, un any «excepcional» i «crític» a causa de la Covid-19. Els treballadors denuncien que la companyia vulgui justificar els acomiadaments utilitzant com a argument l’efecte de les restriccions a la mobilitat, quan es tracta d’una decisió presa per un canvi de model organitzatiu. El període de consultes de l’ero finalitza el pròxim 6 de febrer.

Temes:

Ocupació