testimonis
Autònoms al límit per la Covid: «Treballo per pagar impostos»
Jaume Julià és propietari del celler ‘Tot begut, tot per beure’ i durant el 2020 va ingressar el 25% d’un any normal

Jaume Julià regenta el celler ‘Tot begut, tot per beure’, una d’aquestes tavernes amb estètica de tota la vida i ubicada a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. «Si entra algun client t’hauré de deixar, ja ho pots entendre», explica mentre atén EL PERIÓDICO. Com a gran part dels hotelers, el seu negoci no està per dir que no a ningú. ‘Tot begut, tot per beure’ és una bodega especialitzada en cervesa artesana de producció local i que en els últims anys s’ha anat expandint cap a tapes i artesanies de quilòmetre zero. «Apostem per la gent d’aquí, que també ha de sobreviure i ara mateix més que mai», explica.
Mig bar, mig botiga d’aliments, aquesta segona és l’ànima que manté actualment a la superfície el negoci que fa vuit anys va engegar Julià amb la seva dona. «Vam començar quan a la cervesa artesana ens dedicàvem quatre», recorda; davant el ‘boom’ que ha viscut aquest producte en els últims anys. Després del primer estat d’alarma van posar per primera vegada terrassa, aprofitant les taules que conservaven d’un negoci anterior. Fent bo aquella dita de «Qui guarda sempre té».
El segon estat d’alarma està sent bastant més dur per a aquest autònom que el primer, que van capejar tancats però gastant estalvis. «A l’estiu vam repuntar una mica, però ara treballo per pagar impostos», explica. Encara no ha tancat els números del 2020, però intueix que l’exercici l’haurà tancat facturant un quart d’un any normal.
«Ho veig tot incert»
Notícies relacionades«Ho veig tot incert, amb els contagis que no paren de pujar. Ni les eleccions estan clares. Es parla que ens tornaran a tancar i si és així nosaltres pot ser que no tornem a obrir...», reconeix. Segons les últimes dades del baròmetre de pimes de Pimec, com la de Julià, el 20% de les pimes catalanes es troba al caire del tancament, atesa l’afectació de la pandèmia.
«Potenciarem la part de botiga i alimentació. Que la gent vingui a comprar i s’ho prengui a casa. Estem veient que és l’única manera durant aquesta pandèmia de tenir uns ingressos estables, es premia ser servei essencial. Serà la nostra manera de reinventar-nos», explica Julià.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- Sanitat pública Catalunya reforma l’atenció primària perquè en un any es pugui oferir assistència en 48 hores
- Salmonel·losi, la intoxicació estrella de l’estiu: riscos, símptomes i consells pràctics per evitar la infecció
- Les finances del club Radiografia de l'economia del Barça: "Hem passat de l'UCI a planta"
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- Corrupció al PSOE Els socis de Sánchez planten Feijóo i rebutgen negociar una moció de censura