Botigues dels centres comercials de Catalunya demanen obrir dilluns

Establiments de L'Illa Diagonal de Barcelona i de l'Espai Gironès denuncien la «delicada situació en la qual es troben molts autònoms i treballadors després d'estar tancats gairebé quatre mesos»

zentauroepp55670847 grafcat3786  barcelona  30 10 2020   vista del centro comerc201120210257

zentauroepp55670847 grafcat3786 barcelona 30 10 2020 vista del centro comerc201120210257 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els propietaris de petits comerços situats en grans centres comercials han advertit aquest divendres que la seva situació és «dramàtica» i han reclamat poder obrir també a partir de dilluns que ve, quan comença la fase 1 de la desescalada.

Segons les previsions de la Generalitat, en el tram 1 de la desescalada els centres comercials segueixen tancats excepte les botigues de primera necessitat, com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i alimentació, a més d’equipaments culturals i esportius que tinguin accés directe des de la via pública.

Al contrari, fora d’aquests centres comercials, el petit comerç de menys de 800 metres quadrats pot continuar obert amb el 30% d’aforament.

Els comerciants, Benito García, de Benito sports; Aina Rubí, de les joieries Rubí i presidenta dels comerciants de L’Illa Diagonal; Jordi Casas, de Casas Sabater i Javier Cottet, d’òptiques Cottet, ha denunciat aquest divendres la situació d’aquest sector, que han qualificat de «dramàtica».

«No entenem –ha assegurat Jordi Casas– per què botigues com les nostres han de tancar quan es permet l’obertura d’altres de més grans, amb molta gent, amb passadissos de difícil accés.»

Ha recordat que han de pagar «la meitat de la renda de lloguer», més les despeses que el centre no els descompta, també la llum, l’aigua i tot el gènere per a la temporada de Nadal i el ‘Black friday’, mentre que en altres zones d’Espanya estan oberts tots els centres comercials.

Desenes de treballadors i responsables de botigues d’aquest centre comercial s’han concentrat davant les seves botigues tancades aquest divendres a la tarda per exigir la reobertura «immediata» dels centres comercials.

Protesta també a Girona

Notícies relacionades

A Girona els comerços ubicats a l’Espai Gironès també han col·locat aquest divendres una espelma encesa a la porta de cada establiment per protestar contra les restriccions del Govern.

Durant l’acció s’han sumat alguns treballadors d’establiments que es mantenen tancats en un acte emmarcat dins d’una convocatòria conjunta a tot Catalunya per denunciar la «delicada situació en la qual es troben molts autònoms i treballadors després d’estar tancats gairebé quatre mesos».