Energia

Naturgy i Sonatrach arriben a un acord sobre els seus contractes de gas

El pacte s'emmarca dins de la visita del Govern espanyol a Algèria

naturgy

naturgy

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Naturgy Sonatrach han arribat a un acord per revisar les condicions comercials dels diferents contractes de gas existents entre les parts per adaptar-los a les condicions actuals del mercat després de la crisi de la Covid, segons ha informat la companyia espanyola en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

En el marc de la visita institucional que el Govern espanyol fa a Algèria, el president de Naturgy, Francisco Reynés, i el president i conseller de Sonatrach, Toufik Hakkar, s’han reunit aquest dijous a Alger després de firmar un acord que revisa les condicions comercials dels contractes. Això és preus, volum i durada. 

Segons ha informat Naturgy, fins al dia d’avui, inclòs aquest acord arribat amb Sonatrach, ha revisat contractes que representen més del 50% dels volums compromesos. A més, continua les negociacions amb la resta dels seus proveïdors i espera nous acords abans de final d’any. «Com es va indicar durant la presentació de resultats de l’any 2019, Naturgy està compromesa a ajustar els seus contractes d’aprovisionament de gas», ha indicat la companyia.

La relació comercial de Naturgy i Sonatrach data des del 1970 i comparteixen accionariat en el gasoducte Medgaz, que connecta els dos països, amb el 49% i 51%, respectivament. A més, durant la reunió, els dos directius van exposar altres possibilitats de cooperació futura entre les dues companyies i sobre les millors maneres d’expandir les seves relacions comercials.

«Aquesta aliança estratègica és clau per al subministrament de gas competitiu i segur en el mercat espanyol i, per tant, clau per al desenvolupament econòmic i social dels dos països», ha assegurat Francisco Reynés. Per la seva banda, Hakkar ha reconegut que «la indústria del petroli i el gas s’ha vist fortament afectada per la

pandèmia de la Covid-19. Sonatrach està superant, en estreta col·laboració amb els seus clients, els

efectes d’aquesta pandèmia en les activitats comercials». «L’acord aconseguit entre Sonatrach i

Notícies relacionades

Naturgy reflecteix el caràcter estratègic de la relació a llarg termini i de confiança que els uneix i amb la

qual pretenen consolidar la seva posició en el mercat espanyol», ha afegit.