Degoteig de tancament incessant

Més del 5% dels negocis de Barcelona Comerç han tancat per la pandèmia

Els eixos de Sarrià, Sants i Gran de Gràcia són els que registren més tancaments

52988798 59

52988798 59 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 5,5% dels comerços associats als 24 eixos de proximitat de Barcelona Comerç han tancat des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, cosa que inclou botigues, hostaleria i serveis, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquesta dada s’extreu de l’última enquesta realitzada per Barcelona Comerç als seus eixos comercials i «avala la força de l’associacionisme i la capacitat dels eixos per dinamitzar els seus territoris i enfortir el seu teixit comercial», segons ells.

«El degoteig de tancaments de comerços no s’ha aturat des de l’inici de la pandèmia, però el nombre de botigues que han baixat definitivament la persiana als eixos comercials de proximitat de Barcelona es manté per sota d’altres àrees de la ciutat», ha destacat.

Els eixos que registren menys tancaments (entre zero i cinc comerços) són els de Sant Andreu, Poblenou, La Marina, Sants-les Corts, Fabra Centre, Encants Nous, Maragall, Nou Barris i Creu Coberta, i destaca Sant Andreu, on han obert set noves botigues en quatre mesos.

Els eixos de Sarrià, Sants i Gran de Gràcia són els que registren més tancaments (entre sis i deu comerços), al tenir «menys locals en propietat, lloguers alts, més presència de cadenes i petits negocis familiars amb economies personals vinculades» a aquests.

A l’espera de la campanya de Nadal

«Ara tot depèn de les vendes aquests pròxims mesos i de la campanya de Nadal. Si no va bé i si no s’aproven noves mesures econòmiques i fiscals que afavoreixin el comerç, el 20% podria veure’s obligat a tancar», ha dit el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell.

Notícies relacionades

La mitjana de facturació ha caigut prop d’un 13% aquest setembre en mes de la meitat dels eixos de Barcelona Comerç respecte al mateix període del 2019, i en un 30% dels casos la caiguda ha sigut més gran, i s’ha situat entre el 25% i el 50% menys.

Segons l’estudi, l’afluència de compradors als comerços dels seus 24 eixos ha caigut una mitja del 12,18%, i destaca la pèrdua de clients per sobre del 25% en els eixos com el Clot i Sant Martí, que s’eleva al 40% en el cas de l’eix de Sagrada Família.