formació

Mercadona i la UPF creen un càtedra sobre economia circular

Concentrarà la seva activitat en la indústria agroalimentària i el sector de la distribució

Mercadona i la UPF creen un càtedra sobre economia circular

ARNAU BACH

Es llegeix en minuts

El Periódico

Mercadona i la UPF Barcelona School of Management (UPF BSM) han creat la ’Càtedra Mercadona d’economia circular’, perquè s’investigui com aprofitar l’estalvi de recursos resultant d’aplicar l’economia circular. La càtedra durarà tres anys (2020-2023) i se centrarà en la indústria agroalimentària i el sector de la distribució, informen aquest dissabte l’empresa i la universitat en un comunicat conjunt.

Durant el primer any s’identificaran els reptes per millorar la incorporació de material reciclat a determinades famílies d’envasos, i la reciclabilitat al final de la seva vida útil: l’objectiu és «maximitzar l’eficiència i minimitzar l’impacte mediambiental».

Buscarà així «arguments sòlids per afavorir el debat responsable i extreure aprenentatges per a la presa de decisions estratègiques» sobre economia circular, que es basa en l’ús racional de recursos i a no generar residus durant la producció, perquè les matèries primeres i els recursos naturals es reincorporin a un cicle material o biològic el màxim nombre de vegades.

Col·laboració amb l’empresa

El degà de la UPF BSM, Oriol Amat, ha destacat la utilitat de la càtedra, perquè la universitat col·labori amb el teixit empresarial en investigar sobre àmbits específics, desenvolupar idees que el mercat reclama o innovar en productes i metodologies.

El director de relacions institucionals de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat el compromís amb el medi ambient i ha recordat que l’empresa ha posat en marxa a més l’’Estratègia 6.25’, per reduir un 25% el plàstic a tots els supermercats, afavorir que tot envàs de plàstic sigui reciclable i reciclar tot residu plàstic generat a les seves botigues des d’ara fins al 2025.

Notícies relacionades

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) aporta professors especialitzats en economia circular: la dirigeix Carolina Luis Bassa, directora del Departament de Business and Management Strategy de la UPF BSM; Llorenç Bagur, vicedegà de Profesorado; José Fernández Cavia, director del Departament de Comunicacions de la UPF, i Pere Fullana, director de la Càtedra Unesco de cicle de vida i canvi climàtic.

I Mercadona aporta a Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social; Adela Torres, gerent de Medi Ambient, i Alba Cabañas, consultora independent.