LA LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

¿Quines activitats tornen i quines continuen sense estar permeses a partir d'aquest dilluns?

Després de concloure la restricció a les activitats no essencials, la majoria de treballadors afectats per aquesta mesura torna a la feina

zentauroepp3253185 barcelona 1 08 2005 ganar mas empresas del sector opticas en200403115504

zentauroepp3253185 barcelona 1 08 2005 ganar mas empresas del sector opticas en200403115504 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Després de concloure la restricció a les activitats no essencials el 9 d’abril, aquest dilluns (dimarts a Catalunya perquè dilluns és festiu en aquesta comunitat) la majoria d’empleats afectats per aquesta prohibició tornarà a la feina i les úniques limitacions a l’activitat tornaran a ser les recollides al decret d’estat d’alarma inicial del 14 de març.

Aquest decret, que va ordenar l’aïllament social i va restringir els moviments, va determinar les activitats que deixaven de dur-se a terme i les que es restringien amb la finalitat de protegir la salut dels ciutadans. Repassem les activitats que tornen a estar permeses i les que no:

- El decret protegeix les activitats sanitàries, de seguretat i telecomunicacions, duanes, el subministrament i distribució d’aliments i productes de primera necessitat, i el subministrament d’energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

- També empara els serveis indispensables d’empreses i indústries auxiliars (components, neteja, vigilància i seguretat, manteniment i avaries urgents i transports de mercaderies i persones) necessàries per al funcionament de les activitats anteriors. També la recollida d’escombraries i el proveïment d’aigua.

- Es protegeix el transport públic, tot i que subjecte a restriccions en l’oferta. A partir d’aquest dilluns, a més, començaran a repartir-se mascaretes per als usuaris de metro, bus i trens.

- L’Administració de Justícia  i tots els serveis lligats a aquest sector mantenen activitat d’acord als serveis essencials fixats.

- Continua sense estar permesa l’obertura de bars i establiments de restauració (que només poden donar servei a domicili), discoteques, instal·lacions culturals, de lleure, recintes esportius, parcs d’atraccions i auditoris. Segueix la prohibició de les revetlles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques.

- Els comerços l’activitat del qual permet el decret són botigues d’alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, premsa i papereria, estancs, gasolineres, botigues d’alimentació d’animals domèstics i tecnologia, comerç per internet i bugaderies.

Notícies relacionades

- En el cas de les perruqueries, només es manté el servei a domicili per garantir l’atenció i higiene de les persones més vulnerables.

- Els mitjans de comunicació poden continuar mantenint l’activitat.