EPIDÈMIA

El Govern insisteix que Espanya continua confinada

Grande-Marlaska assegura que es repartiran 10 milions de mascaretes «higièniques» per als treballadors que es desplacin en transport públic a partir de dilluns

undefined53098538 graf9170  madrid  11 04 2020   captura de la se al instituci200411153653

undefined53098538 graf9170 madrid 11 04 2020 captura de la se al instituci200411153653

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha assegurat, en vista de les noves dades, que Espanya està en un procés d’alentiment de l’epidèmia del coronavirus. Però ha insistit en què «continuem confinats». Ha recordat que la setmana que ve les escoles seguiran tancades, igual que el sector del lleure i la restauració. «Si es pot teletreballar, cal fer-ho. Només es pot sortir de casa en determinats casos molt concrets, així com per sortir a comprar aliments o medicines», ha afirmat.  El ministre ha insistit que si algun treballador té símptomes no ha d’anar al seu lloc de treball. Tampoc s’han d’incorporar als seus llocs aquelles persones que han tingut un contacte estret amb malalts.

Respecte als treballadors a qui no els quedi més remei que utilitzar el transport públic, Illa ha assegurat que es repartiran «mascaretes higièniques». El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat, així com les policies autonòmiques i Protecció Civil, repartiran un total de 10 milions de mascaretes higièniques a partir de dilluns que ve. 

Caminant o amb bicicleta

Notícies relacionades

«Si es va caminant o amb bicicleta a la feina no és necessari portar mascareta», ha afirmat Illa després de deixar clar que en transport col·lectiu només ha d’anar una persona per fila de seients. «Evitar salutacions i evitar donar-se la mà són normes de comportament que hem après aquestes setmanes», ha dit el titular de Sanitat, que ha insistit que les prioritats són «mantenir la distància interpersonal, rentar-se freqüent de mans amb aigua i sabó i maximitzar la higiene en espais públics i privats». La mascareta higiènica no és una obligació sinó una recomanació per si no es pot mantenir la distància interpersonal. 

Grande-Marlaska ha reiterat que, fins al 26 d’abril, l’estat d’alarma seguirà vigent, així que el confinament no es relaxarà. «Estem en una fase important de l’epidèmia», ha afirmat. Com Illa, el titular d’Interior ha afegit que si no queda més remei que anar a treballar en transport públic l’ús de la mascaretes és recomanable. Es distribuiran dilluns, dimarts i dimecres. Es repartiran al metro i als trens de rodalies. «És una mesura de protecció per als desplaçaments laborals i que es complementa amb les altres mesures, distància social de dos metres i rentat de mans».

Temes:

Coronavirus