SEGONS L'ESCOLA DE GESTORS

Un error administratiu pot deixar sense cobrar l'atur els treballadors afectats per un erto

Alerten que el codi d'identificació que atorga la Generalitat per un erto no resolt és incompatible amb el del Sepe

GRAF3375. HUESCA, 30/03/2020.-Un vecino pasa junto a una obra parada en el Coso Bajo de Huesca, hoy lunes, día que entra en vigor la medida de ampliar la paralización de ciertos sectores económicos no esenciales con un permiso retribuido.- EFE/Javier Blasco

GRAF3375. HUESCA, 30/03/2020.-Un vecino pasa junto a una obra parada en el Coso Bajo de Huesca, hoy lunes, día que entra en vigor la medida de ampliar la paralización de ciertos sectores económicos no esenciales con un permiso retribuido.- EFE/Javier Blasco / JAVIER BLASCO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya ha informat aquest dijous que ha detectat un error en el sistema de tramitació de la prestació d’atur dels treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (erto) no resolt.

Segons els gestors, el codi d’identificació que atorga la Generalitat per un erto no resolt és incompatible amb el que demana el Servei Públic d’Ocupació Estatal (Sepe), que és l’organisme que tramita les prestacions. Tot i que els gestors no tenen dades entorn de la quantitat de persones que poden veure’s afectades per aquesta problemàtica, des de l’escola asseguren que el nombre és «molt elevat».

Més del 70% estan sense resoldre

Tal com posa de manifest l’organització a través d’un comunicat, més d’un 70% dels ertos que s’han presentat encara no han sigut resolts i, per tant, podrien veure’s afectats per la situació.

«Es tracta d’un error tècnic, ja que la identificació que atorga la Generalitat inclou números i lletres, mentre que el sistema del Sepe només permet incloure números i, per tant, és impossible presentar-los», explica Alfonso Lluzar, president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

A tot això s’hi afegeix un segon problema. «Malgrat no tenir la confirmació expressa que l’erto ha sigut aprovat, l’empresa ha de presentar les dades dels seus treballadors abans del 3 d’abril a través del Sepe; a causa d’aquesta incompatibilitat tècnica, el sistema no et permet fer la gestió», lamenta Lluzar.

Notícies relacionades

De fet, els gestors ja van demanar uns dies més de marge en relació amb aquests tràmits amb l’objectiu d’«evitar errors en la comunicació de les dades dels empleats afectats i per tenir marge per solucionar problemes tècnics».

Des de l’escola ja han fet arribar totes aquestes peticions al Sepe, però asseguren que encara no han obtingut resposta.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions