indicadors

La taxa d'inflació es desploma al març fins al 0,1%

L'INE atribueix el descens dels preus a l'abaratiment dels combustibles

gasolina

gasolina

1
Es llegeix en minuts

L’índex de preus de consum (IPC) va baixar un 0,3% al març en relació amb el mes anterior i va retallar sis dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,1%, el seu menor nivell des d’octubre de l’any passat, segons l’indicador avançat publicat aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquesta caiguda de sis dècimes, l’IPC interanual encadena dos mesos de retrocessos, en els quals ha perdut un punt sencer, des de l’1,1% de gener al 0,1% de març.

L’organisme estadístic ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l’IPC a l’abaratiment dels carburants i combustibles, davant la pujada de preus que van registrar el març del 2019.

Notícies relacionades

Amb la dada de març, la taxa interanual d’IPC encadena 43 mesos en valors positius i implica que els preus són avui amb prou feines un 0,1% superiors als de fa un any. El tercer mes de l’any, l’índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual en el 0,2%, set dècimes menys que al febrer.

En termes mensuals (març sobre febrer), l’IPC va baixar un 0,3%, el seu descens més gran en un mes de març des d’almenys el 2002. Per la seva banda, la variació mensual de l’indicador avançat de l’IPCA es va situar en el 0,7%. L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC de març el 15 d’abril.

Temes:

IPC