Serveis públics

El Govern central reforçarà els serveis d'ocupació amb un miler d'interins durant la crisi del coronavirus

El Ministeri de Treball amplia els efectius per fer front a l'allau de tràmits, provocats per ertos, acomiadaments i altres consultes

zentauroepp52806218 dos ancianos leen los carteles de una oficina de empleo cerr200318173042

zentauroepp52806218 dos ancianos leen los carteles de una oficina de empleo cerr200318173042 / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La plantilla del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) es veurà reforçada amb prop d’un miler d’interins per a així fer front a l’allau de tràmits i consultes provocada per l’actual crisi del coronavirus. Així ho han confirmat fonts del Ministeri de Treball, que han avançat que ampliaran els efectius dels serveis públics d’ocupació davant l’augment de la seva activitat derivat de la gestió de les prestacions dels treballadors afectats per ertos, els nous demandants d’ocupació i tots aquells tràmits de rutina que ja feien prèviament. Actualment, les oficines del SEPE no estan obertes al públic, però continuen brindant atenció al ciutadà per via telemàtica o telefònica.

Notícies relacionades

«El SEPE veurà reforçada la plantilla en prop d’un miler de treballadors per agilitar el tràmit i que totes les persones que ho sol·licitin puguin comptar com més aviat millor amb la seva prestació. Les oficines d’ocupació estan reforçant també el centre d’atenció a usuaris i la xarxa d’atenció telefònica, que ja s’ha duplicat», van explicar fonts de Treball. Dotar de més recursos per a aquests serveis era una de les prioritats de l’equip de la ministra Yolanda Díaz, després de l’intens repunt de l’activitat laboral en les últimes setmanes. 

L’anunci del reforç de la plantilla del SEPE arriba després de les demandes sindicals de més recursos davant de l’actual emergència. «Si no es millora sensiblement la plantilla, el SEPE col·lapsarà», ha avisat CCOO en un comunicat el matí d’aquest dilluns. El sindicat recorda que actualment els serveis públics d’ocupació compten amb una dotació de 7.900 treballadors, quan abans d’esclatar la crisi financera del 2008 la seva plantilla era de 10.200 efectius, el 22,5% més.