crisi sanitària

Les pimes proposen que l'Estat pagui les seves factures

La plataforma contra la morositat assegura que si les administracions es posessin al dia, s'injectarien 14.000 milions de liquiditat sense cost

31458302 59

31458302 59 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), que agrupa prop d’un milió de pimes, proposa que l’Estat pagui les factures del mes en curs i les que té pendents de mesos anteriors. Això «suposaria una injecció de liquiditat en l’economia de 14.000 milions d’euros» sense cost ni risc, segons el president d’aquesta entitat, Antoni Cañete. D’aquesta quantitat, més de 2.000 milions corresponen a Catalunya.

Notícies relacionades

Cañete, que també és secretari general de Pimec i valora el pla de 100.000 milions en avals públics anunciat pel Govern, recorda l’èxit que van tenir altres iniciatives com el pla de pagament a proveïdors i que va permetre salvar «multitud de llocs de treball i empreses». Que les administracions es posessin al dia suposaria una injecció de liquiditat que «no tindria cost addicional per a les arques públiques i a diferència dels avals de l’ICO no comportaria riscos d’impagaments, ja que només suposa atendre els pagaments pendents dins dels límits legals de pagament fixats per a les administracions públiques», assegura Cañete.

El president de la PMcM adverteix que «l’economia és una associació de fluxos encadenats que no podem parar, per la qual cosa és fonamental injectar liquiditat. Qualsevol tall a la cadena de liquiditat significa el tancament i la desaparició de la part que es queda sense fons. Les empreses i els autònoms estem perdent sang, necessitem urgentment que es produeixi una transfusió que no pot esperar; si no, arribarem tard en molts casos. Aquesta injecció ens la donaria en part la dels 14.000 milions, que no suposa cap cost ni risc i tindria un efecte molt positiu i necessari».