Crisi del coronavirus

Els afectats per ERTOs a Catalunya s'eleven a 27.651 el tercer dia de confinament

Un total de 360 empreses han registrat un expedient de suspensió d'ocupació a Catalunya derivat de la crisi del Covid-19

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La xifra de treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTOCatalunya des que es va declarar l’estat d’alarma ascendeix a 27.651 persones. Així ho ha fet públic aquest dimecres el Departament de Treball de la Generalitat, que ha registrat, a les seves oficines, un total de 360 expedients iniciats per empreses amb activitat a les quatre províncies catalanes i que aquesta s’ha vist distorsionada pels efectes del coronavirus. L’escalada del nombre d’ocupats afectats per una suspensió d’ocupació s’ha moderat el tercer dia de confinament, comparativament amb la registrada dimarts; després de l’efecte que va tenir l’inici de l’expedient de Seat i els seus gairebé 15.000 treballadors.

Incrementa la xifra d’afectats per un ERTO

Notícies relacionades

El nombre de treballadors involucrats en un ERTE ha augmentat aquest dimecres el 13,6% respecte al dia anterior. La paràlisi en la indústria de l’automoció, que ocupa a Catalunya prop de 130.000 persones, i els tancaments generalitzats de bars, restaurants i altres establiments que comercialitzen productes no bàsics va engreixant l’estadística. L’efecte del nou decret aprovat pel Govern de Pedro Sánchez al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) a primera hora d’aquest dimecres no ha comportat, de moment, una escalada massiva d’expedients. No obstant, l’inici de la tramitació d’un ERTO actualment es fa per la via telemàtica, coa que no exclou que al llarg d’aquesta tarda hi hagi nous registres. 

A escala estatal, no obstant, la ministra de Treball ha donat a conèixer que des de les oficines centrals han començat a tramitar prop de 500 expedients. Amb una afectació a nivell de volum de treballadors presumiblement més gran, ja que aquests afecten establiments de tot l’Estat. Les autoritats laborals d’altres comunitats autònomes estan recopilant els registres dels diferents expedients registrats per tot el territori. Andalusia ha donat a conèixer aquest dimecres l’inici de 750 expedients, sense concretar l’afectació sobre el volum de treballadors. A València la xifra d’ERTOs ascendeix a 137, amb més de 5.000 treballadors afectats; segons publica el diari ‘Levante’.