Suspensions d'ocupació

Treball té en tràmit fins a 500 ERTOs vinculats al coronavirus

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, no concreta la xifra de treballadors afectats, tot i que reconeix que és una «xifra aclaparadora»

zentauroepp52400383 yolanda diaz200221102606

zentauroepp52400383 yolanda diaz200221102606 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha xifrat en entre 400 i 500 els expedients de regulació d’ocupació temporals (ERTO) d’àmbit estatal que estan ara mateix «en cua» a la Direcció General de Treball, xifra a què cal sumar els ERTO presentats en les diferents comunitats autònomes. «És una xifra aclaparadora», ha reconegut la ministra, que ha demanat a les empreses «responsabilitat» a l’hora d’utilitzar aquest instrument, el millor per evitar acomiadaments davant del tancament de negocis i la caiguda d’activitat derivada de la crisi del coronavirus. Des de Treball no han precisat el nombre de possibles treballadors afectats davant aquests expedients.

Notícies relacionades

La ministra, en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press, ha remarcat que tots els ERTOs s’examinaran «amb compte», inclòs el presentat per Burger King, companyia a la qual ha recordat que té una línia de repartiment a domicili que, segons el decret d’alarma, no té l’obligació de tancar. «Jo demano a les grans empreses espanyoles que facin un esforç. El pitjor és per als petits empresaris i els autònoms. Els demano que siguin responsables en l’ús d’aquests ERTOs», ha assenyalat la ministra.

Díaz ha insistit que les mesures aprovades fins ara «no suposen un punt i final», ja que se n’aniran aprovant altres de noves a mesura que es vagin necessitant. En aquest sentit, no ha descartat que en els pròxims dies es pugui aprovar una moratòria en el pagament dels lloguers o noves mesures per als autònoms que impliquin exempcions de cotitzacions. «No deixarem a ningú tirat, farem tot el que sigui necessari», ha emfatitzat la ministra.