crisi sanitària

CaixaBank preveu una recessió «curta i greu» pel coronavirus

Gortázar augura un repunt de l'activitat en la segona part de l'any

El conseller delegat lloa les mesures adoptades pel BCE i el Govern

zentauroepp47955991 caixabank190430103428

zentauroepp47955991 caixabank190430103428 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
P. A.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha estimat aquest dimecres que la crisi sanitària del coronavirus provocarà una «recessió curta i greu, seguida d’un repunt de l’activitat durant la segona meitat del 2020». El banquer, així, ha aplaudit les mesures «decisives i apropiades» aprovades «ràpidament» per les autoritats espanyoles i de la Unió Europea per «esmorteir la recessió i proporcionar recolzament per a la recuperació posterior».

Durant la seva participació en unes conferències financeres organitzades per Morgan Stanley, l’executiu ha destacat en particular que el Banc Central Europeu (BCE) ha adoptat iniciatives que faciliten la liquiditat i brinden flexibilitat de capital al sector financer, mentre que el Govern espanyol ha impulsat un «recolzament decisiu» a empreses i llars. «Tenim la intenció de fer un bon ús d’aquestes mesures per proporcionar liquiditat i recolzament als nostres clients, perquè puguin superar la crisi actual i contribuir a una recuperació ràpida de l’economia», ha promès.

Notícies relacionades

Gortázar ha explicat que el seu banc està «plenament operatiu» i funciona segons el previst en el pla de continuïtat del negoci, amb la majoria de les sucursals obertes i la majoria dels empleats  treballant de forma remota, mentre ha garantit «en tot moment» la prestació de serveis bancaris i d’assegurances als clients. «La nostra prioritat principal és la salut i seguretat dels empleats i el compliment de les nostres responsabilitats amb els clients i altres grups d’interès», ha subratllat.

El primer executiu de l’entitat, presidida per Jordi Gual, ha admès que «encara és massa aviat» per estimar l’impacte de la pandèmia en l’activitat comercial, però ha indicat que el seu negoci no havia registrat cap «impacte material» fins a les mesures més restrictives imposades el cap de setmana i que els dos primers mesos de l’any havia evolucionat segons el que estava previst. Els nivells de capital del banc, ha afegit, li proporcionen un «confort ampli en els escenaris més durs» i l’entitat espera generar un «significatiu creixement» de solvència durant l’exercici.