28 set 2020

Anar al contingut

el que queda de Mobile

Torra reunirà dilluns els agents vinculats al Mobile per veure què es pot «salvar»

Puigneró no descarta fer un acte que substitueixi el 4YFN a l'espai que ja estava reservat

El Periodico

Torra reunirà dilluns els agents vinculats al Mobile per veure què es pot «salvar»

Ferran Nadeu

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunirà dilluns els agents vinculats al Mobile World Congress per analitzar la situació després de la cancel·lació i veure què es pot «salvar». Així ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ha afirmat que la trobada se celebrarà al Palau de la Generalitat i comptarà amb «tots els agents socials i econòmics del país» relacionats amb el congrés. A més, ha assenyalat que hi havia molts actes organitzats entorn del certamen, a part dels quatre dies destinats al congrés, i que s’havia de veure si es podia mantenir. Tampoc ha descartat fer un esdeveniment que substitueixi el 4YFN a l’espai que la Fira de Barcelona ja tenia reservat.

El conseller ha destacat que la trobada de dilluns, a la qual també assistirà l’alcaldessa de Barcelona, té com a finalitat «veure quins són els següents passos a fer sobre el futur del Mobile». En aquest sentit, ha explicat que ja hi havia esdeveniments vinculats al certamen que, malgrat la cancel·lació pel coronavirus, es podrien mantenir, tot i que no tinguin el mateix format. És el cas de 4YFN, que se celebrava paral·lelament al Mobile. De fet, Barcelona Tech City va reclamar dijous passat un congrés alternatiu, i el conseller no ho ha descartat. 

També ha confirmat que es mantenen els actes organitzats en quinze ciutats catalanes en el marc de la Mobile Week, i ha afegit que s’està pensant com fer la presentació del corredor 5G entre les estacions d’Espanya i la Fira de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que havia de celebrar-se diumenge 23. A més, Puigneró ha assegurat que ja s’estava parlant amb els organitzadors de la GSMA per ampliar el contracte després del 2023.