hernández de cos

El governador del Banc d'Espanya alerta contra la derogació de la reforma laboral i la pujada de l'SMI

«Si toques un dels aspctes de la reforma laboral, no pots saber quines conseqüències tindrà», ha alertat

rosas49796525 gobernador banco de espana hernandez de cos190910111449

rosas49796525 gobernador banco de espana hernandez de cos190910111449 / BANCO DE ESPANA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha alertat dels efectes negatius que tindria per a l’economia espanyola el pla del Govern de derogar, parcial o totalment, la reforma laboral del 2012, així com dels efectes per a l’ocupació que tindrà la pujada del salari mínim interprofessional (SMI).

En una entrevista amb el diari britànic ‘Financial Times’, el governador del Banc d’Espanya ha remarcat que Espanya «necessita mantenir la seva competitivitat» en un «nivell alt».

Respecte a la derogació de la reforma laboral del 2012, un punt de l’acord que van firmar el PSOE i Podem per formar un Govern de coalició, Hernández de Cos ha defensat que aquesta reforma va donar a les empreses més flexibilitat per retallar costos. «Atès que és difícil, des d’una anàlisi empírica, desfer tots aquests canvis... si en toques només un d’ells, no pots saber quines conseqüències tindrà», ha alertat el banquer.

El governador ha instat l’Executiu que se centri en altres aspectes del mercat de treball, com la reducció de l’alt percentatge de treballadors a temps parcial o el problema d’atur estructural que té Espanya.

Així mateix, Hernández de Cos també ha alertat dels efectes que tindrà l’alça de l’SMI, suggerint que podria tenir conseqüències negatives per als treballadors amb baixa productivitat, com els joves o els que tinguin més de 50 anys.

Dèficit estructural

Notícies relacionades

Durant l’entrevista amb el diari financer de la ‘City’ londinenca, Hernández de Cos també ha criticat que la reducció del dèficit estructural en els últims quatre anys «ha sigut molt molt petita, gairebé insignificant».

D’altra banda, respecte a la política monetària de la zona euro, el governador del Banc d’Espanya ha defensat que el Banc Central Europeu (BCE) hauria de fixar el seu objectiu d’inflació en un 2%. Actualment, l’autoritat monetària aspira que la inflació se situï «a prop, però per sota del 2%», tot i que aquest enunciat és susceptible de ser modificat com a part de la revisió de l’estratègia de política monetària que ha posat en marxa la nova presidenta del BCE, Christine Lagarde.