fira referent

MWC: un motor per a la capital catalana

Des del 2006, quan es va celebrar per primera vegada a Barcelona, el saló ha deixat a la ciutat uns 5.000 milions

Empreses i institucions destaquen la importància que el saló segueixi i el pes de la unitat institucional

zentauroepp28836210 fira de barcelona191205123626

zentauroepp28836210 fira de barcelona191205123626

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El MWC és un motor per a l’economia  de Barcelona i per a la catalana. Malgrat que abans de cada edició tothom creua els dits davant de possibles conflictes polítics o protagonitzats pels taxistes, els busos o el Metro, no ha deixat de dur-se a terme en cap ocasió i la d’aquest any, del 21 al 27 de febrer, serà la número 14.

Des que va començar a celebrar-se a la capital catalana el 2006, després d’aconseguir que deixés de fer-se a Cannes (França), ha deixat gairebé 5.000 milions d’euros a la ciutat. En les úlitmas edicions més de 470 milions per certamen, segons els estudis promoguts per la mateixa organització que dirigeix John Hoffman, que no ha dubtat a ser crític quan hi ha hagut conflictes, però alhora ha defensat la ubicació a Barcelona, on es guanyen visitants cada any fins i tot els 109.000 del 2019

A més el salón juntament amb el qual se celebra el de 'start-ups4YFN ha permès consolidar un ecosistema emprenedor i d’empreses del sector tecnològic que han configurat el 'hub' més important del sud d’Europa, com destaquen des dels mitjans especialitzats i un referent del sector dels negocis com el 'Financial Times'.

De Foment a Barcelona Global i Barcelona Tech City

No és estrany que des de la patronal catalana Foment del Treball es destaqui que «les institucions i els agents econòmics de la ciutat de Barcelona treballen i tenen el compromís de preservar i oferir les millors condicions perquè la capital catalana continuï sent la seu mundial d’aquest esdeveniment fonamental i que ja és compromès per a Fira de Barcelona fins al 2023». També el president de l’associació Barcelona Global, Pau Guardans, destaca la importància d’aquest saló i les escassa possibilitats que ‘fugi’ abans que acabi el seu contracte. 

Amb contracte vigent fins al 2023, el saló organitzat per GSMA, suposa entorn del 30% de la facturació de Fira de Barcelona, tot i que la seva aportació s’ha anat reduint. Conscients que el certamen no ha de ser per a tota la vida, l’entitat ha anat atraient nous salons com l’Integrated Systems Europe  (ISE), el més gran sobre tecnologia audiovisual del món, a partir de l’any que ve, que fins ara se celebrava a Amsterdam. L’any passat va tornar a allotjar la fira de maquinària tèxtil més gran del planeta, ITMA i, amb el pas dels anys ha anat obrint nous flancs relacionats amb les noves tecnologies, com l’Smart City Congress, entre d’altres. També ha posat en marxa la seva ampliació futura

Unitat institucional

Notícies relacionades

Des del món empresarial destaquen que GSMA valora la unitat institucional com a gran actiu de Fira de Barcelona i de la fundació Mobile World Capital, en la qual participen l’Estat, la Generalitat, l’Ajuntament, la Fira, la mateixa GSMA i les principals operadores i tecnològiques, i que s’ocupa de mantenir viva la flama de Barcelona com a capital mundial del mòbil durant tot l’any.

Després dels inicis, el saló va passar a celebrar-se al recinte firal de Gran Via el 2013. El 2015 es va prorrogar el contracte de GSMA amb la Fira fins al 2023. Ara es tracta d’aconseguir la renovació. Com passa amb les estrelles del futbol, la Fira vol retenir-lo, GSMA acumula propostes, com ja va fer abans de decidir-se per Barcelona, però es tracta d’un esdeveniment que va costar molt temps d’atreure i que està ben arrelat, segons el conseller delegat de Barcelona Tech City, Miquel Martí.