Guerra aranzelària

Trump anuncia aranzels a l'acer i l'alumini del Brasil i l'Argentina

El mandatari nord-americà pressiona una vegada més la Reserva Federal perquè abaixi els tipus

zentauroepp51130380 u s  president donald trump eats dinner with u s  troops at 191128201712

zentauroepp51130380 u s president donald trump eats dinner with u s troops at 191128201712 / TOM BRENNER

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que reimplantarà amb caràcter immediat els aranzels sobre les importacions d’acer i alumini des del Brasil i l’Argentina, per devaluar les seves monedes. En un anunci via Twitter, el mandatari nord-americà ha aprofitat per demanar una vegada més a la Reserva Federal que abaixi els tipus d’interès.

Notícies relacionades

«El Brasil i l’Argentina han aplicat una devaluació massiva de les seves monedes, cosa que no és bo per als nostres agricultors», ha assenyalat el president en un missatge en la coneguda xarxa social. «Per tant, amb vigència immediata, reestabliré els aranzels a les importacions d’acer i alumini enviades als Estats Units des d’aquests països», ha afegit.

El mandatari nord-americà ha acusat en un segon missatge «molts» països d’aprofitar-se de la fortalesa del dòlar, cosa que provoca que sigui «molt difícil per als nostres fabricants i agricultors exportar els seus productes de manera justa». «¡Reserva Federal, abaixin els tipus d’interès i afluixin!», ha afegit Trump.