COMERÇ INTERNACIONAL

Trump destaca que l'acord amb la Xina és molt favorable per als grangers dels EUA

President Donald Trump talks with reporters on the South Lawn of the White House in Washington, Sunday, Sept. 22, 2019, as he prepares to board Marine One for the short trip to Andrews Air Force Base. Trump is traveling to Texas and Ohio before heading to New York for the upcoming United Nations General assembly. (AP Photo/Susan Walsh)

President Donald Trump talks with reporters on the South Lawn of the White House in Washington, Sunday, Sept. 22, 2019, as he prepares to board Marine One for the short trip to Andrews Air Force Base. Trump is traveling to Texas and Ohio before heading to New York for the upcoming United Nations General assembly. (AP Photo/Susan Walsh) / Susan Walsh (AP)

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar aquest dissabte que l’acord parcial assolit amb la Xina per iniciar una treva a la guerra comercial entre els dos països és molt favorable per als grangers i els sectors de tecnologia i serveis financers dels EUA.

«L’acord que acabo de fer amb la Xina és, amb molta diferència, el tracte més gran i més bo que s’hagi fet per als nostres grangers patriotes en la història del nostre país. De fet, existeix el dubte sobre si es pot produir tant producte o no. Els nostres agricultors ho resoldran. ¡Gràcies, Xina!», va assenyalar Trump al seu compte de Twitter.

Els sectors agricultor i ramader dels Estats Units havien sigut dels més colpejats per la guerra aranzelària entre Washington i Pequín, per la qual cosa aquest principi de pacte hauria de suavitzar l’impacte als grangers del país.

El vot rural va ser clau per a Trump en les eleccions presidencials del 2016, ja que va guanyar amb un ampli marge en vuit dels deu estats amb més proporció, com Montana i Virgínia Occidental.

El mandatari va explicar que altres aspectes de l’acord, com els sectors de tecnologia, serveis financers i d’aeronàutica, també són «genials» per als interessos del país nord-americà. Al tuit, Trump va agrair també diversos senadors republicans, com Chuck Grassley i Joni Ernst, per la seva implicació i recolzament durant les negociacions amb Pequín.

Notícies relacionades

Els EUA i la Xina van assolir divendres a la nit un acord parcial «significatiu» per donar una treva a la guerra comercial que lliuren des de l’any passat, i el podrien firmar durant la cimera de l’APEC que se celebrarà el novembre a Xile, d’acord a Trump.

En virtut de l’acord, Washington va decidir suspendre el seu pla de pujar del 25% al 30% els aranzels a importacions xineses per valor de 250.000 milions de dòlars, mentre que la Xina es va comprometre a adquirir entre 40.000 i 50.000 milions de dòlars en productes agrícoles nord-americans, segons la Casa Blanca. En principi, el pacte es posarà sobre paper al llarg de les pròximes quatre setmanes i l’objectiu és que Trump i el president xinès, Xi Jinping, el firmin durant la cimera del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) que se celebrarà a Santiago de Xile el 16 i 17 de novembre. 

Temes:

Comerç